Numara taşınabilirliği 6 ay sonra başlıyor

Numara taşınabilirliği 6 ay sonra başlıyor

Telekomünikasyon Kurumu Yöneticisi Tayfun Acarer, numara taşınabilirliği sistemi ile ilgili yazılım ve donanım sürecinin tamamlandığını ve sistemin Telekomünikasyon Kurumu tarafından faaliyete geçirileceğini söyledi. Numara taşınabilirliği, kullanıcılarının telefon numaralarının operatör kodu da dahil olmak üzere hiçbir rakamı değişmeden, başka bir operatöre geçmesi ve geçtiği operatörün hizmetlerinden yararlanıp, operatöre ait ücretlendirmeye dahil olması anlamına geliyor.
BlackBerry Pearl 8120
6 ay sonra aktif olarak başlayacak
Mevzuat gereği operatörlere 6 ay süre verilecek. Bu sürenin sonunda her hangi bir operatörün abonesi, istediği operatöre numarası değişmeden geçebilecek. Numara taşınabilirliği sadece mobil operatörlerde olmayacak. İsteyen aboneler sabit telefonlarını da farklı bir hizmet sağlayıcısına taşıyabilecekler. Sabit operatör Türk Telekom için ise süre bir yıl.

3G başka bahara kaldı
Numara taşınabilirliğinin aktif olarak başlaması yıl sonunu bulacağından 3G teknolojisine sahip şebeke lisanslarının ülkemize gelmesi şu andan itibaren en erken 1,5 yıl sonra gelebilir. Bu durumda hızlı internetten, görüntülü konuşmadan, cep telefonumuzdan film izleme ve hızlı müzik indirme gibi servislerden yararlanmak için biraz daha bekleyeceğiz.



Eklenme tarihi: 3.05.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler