Numara savaşında çok kayıp verilecek

Numara savaşında çok kayıp verilecek

9 Kasım’da devreye girecek olan Numara Taşınabilirliği uygulamasını tüm operatörler ve aboneler heyecanla bekliyor. Herkesin merak ettiği konu bu uygulama sonunda kimin ne kazanıp ne kaybedeceği. Operatörler yönünden baktığımızda hazırlıklar en az bir sene önceden tamamlanmıştı. Yapılan kampanyalarda ve yeni abone alımlarında, sözleşmeler imzalatılmış, 12 ay veya 24 ay boyunca hattını kapatmayacağı ve taşımayacağı garantisi alınmıştı. Kampanyaların fırsatlarına bakıp sözleşmeyi okumadan imzalayanlar, 9 Kasım’da hatlarını hiçbir operatöre taşıyamayacaklar.

Avea yavaş ilerliyor
Daha önceden Turkcell ile kampanya ve tarife yarışına giren Avea, son zamanlarda artık yeterli cevabı vermemeye başladı. Avea Mobil Öğrenci tarifesine karşılık BlackBerry cep telefonuTurkcell’in Bizbize Kampus tarifesi daha avantajlı konuma geçtikten kısa sonra, Turkcell’in bir de yeni mesaj kampanyası çıkarması, Avea’nın bu iki alandaki tercih edilebilirliğini olumsuz yönde etkiledi. Bir operatör sadece fiyatları bazında değerlendirilmediğinden, kalitesi ve müşteri memnuniyeti açısından Turkcell önde bulunuyor. Avea’nın bu sessizliğini gücünü 9 Kasım öncesine sakladığı şeklinde yorumlanabilir. Çünkü Türkiye’deki Numara Taşınabilirliğinin diğer ülkelerde olduğu gibi sonuçlanmayacağı kesin.

Turkcell her alanda önde
Dünya’nın değişik ülkelerinde, bu uygulamanın sonuçlarına baktığımızda, lider konumdaki operatörün genellikle abone kaybına uğradığı belirtiliyor. Numara Taşınabilirliği’nin gündeme ilk geldiği günden bu zamana kadar geçen süreye bakarsak bu uygulama için en ciddi yatırımlar yapan, yeni tarifelerini ve servislerini ileriye dönük düzenleyen operatörün Turkcell olduğunu görüyoruz. Yazılı ve görsel basındaki reklamlar incelendiğinde, Turkcell’in yaptığı reklam sayısının, diğer iki operatörün yaptığı reklamların toplamından daha fazla olduğu görülüyor. Aynı zamanda Turkcell’in sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermesi de yine Turkcell’in artıları arasında yer alıyor.

Vodafone farklı ülkedeymiş gibi
Vodafone’un geldiği günden beri Türk kullanıcısını iyi analiz edememesi abonelerinin çoğunun Avea ve Turkcell’e geçmesine neden oldu. En çok kullanılan servislerin kapatılması veya abonelerin aleyhine olacak şekilde değiştirilmesi çok sıkıntılar çıkardı. Vodafone Tarifelerinde de benzer uygulamalar yapılınca abone kaybı kaçınılmaz oldu. Numara Taşınabilirliği hazırlıkları için Vodafone’un da sözleşme kanalıyla abone alımları devam ediyor. Ayrıca Vodafone’un elinde çok önemli bir kozu var. 9 Kasım’a kadar Apple iPhone 3G model telefonu getirerek faturalı abone olma ve iptal ettirmeme karşılığında binlerce abone kazanabilir.



Eklenme tarihi: 31.07.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler