Nokia’nın yeni yıl planları

Nokia’nın yeni yıl planları

Nokia 2010 yılı için üç ana plan üzerinde duruyor. 2010’da ağırlık verilecek konular, çift sim kartlı cep telefonları, multi-touch (çok temaslı) dokunmatik ekran ve Symbian ve Maemo işletim sistemlerinin geliştirilmesi. S40 işletim sistemini kullandığı yeni cep telefonlarına ise QWERTY klavye eklenmesi düşünülüyor.

Nokia X6Çift sim kartlı Nokia cep telefonları
General Mobile ile başlayan çift sim kartlı cep telefonları, Çin’de üretim yapan bir çok marka ile oldukça gelişti. Çift sim kartlı üretim yapan büyük markalar arasında Philips ve Samsung’da var. Nokia’nın çift sim kartlı cep telefonu üretmesi durumunda Pazar payları değişebilir.

Multi-touch özellikli dokunmatik ekran
Cep telefonlarında Apple iPhone ile başlayan multi-touch (çok temaslı) dokunmatik ekran özelliği sayesinde, ekran üzerine birden fazla temas telefon tarafından algılanabiliyor. Nokia’nın henüz bu özelliğe sahip bir cep telefonu bulunmuyor.

Symbian ve Maemo işletim sistemleri
N serisi başta olmak üzere bir çok cep telefonunda kullanılan Symbian işletim sistemi ve en son cep telefonu özelliğinin de eklenmesi ile kusursuz bir cihaz haline gelen N900 modelinde kullanılan Maemo işletim sistemleri hakkında en çok şikayet edilen konu üzerinde çalışmalar yapılacak. Çalışmaların başında bu işletim sistemlerinin hızlarının artırılması var.

S40 işletim sistemi ve cep telefonları
Daha az özelliğe sahip, orta ve alt seviyedeki cep telefonlarında kullanılan S40 işletim sistemininde hızının artırılması planlanıyor. Bununla birlikte QWERTY klavye artık bu işletim sistemini kullanan cep telefonlarına da eklencek. Kullanıcılar son yıllarda daha hızlı yazabilmek için QWERTY klavyenin bulunduğu telefonlara yönelmeye başladı.



Eklenme tarihi: 30.12.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler