Nokia yönünü internete çevirdi

Nokia yönünü internete çevirdi

Nokia, 4 Aralık’ta Amsterdam’da gerçekleştirdiği yıllık analist toplantısında, önümüzdeki 1-2 yıla ilişkin temel hedeflerini ve tahminlerini açıkladı. Nokia üst düzey yetkilileri, toplantıda, mobil iletişim ve multimedya cihazlarında lider bir firma olarak sundukları avantajların, İnternet servisleri vermeye yönelik attıkları stratejik adımı desteklediğini belirttiler.

Nokia N81Nokia’dan önemli açılımlar
Nokia CEO’su Olli-Pekka Kallasvuo, konuşmasında şunları söyledi: “Nokia’nın ürün portföyünü güçlendirmek için geçen yıl önemli açılımlar yaptık. Gerçekleştirdiğimiz iyileştirmeler, 2007’deki kârlı büyümemizde ve pazar payı artışında önemli rol oynadı. Ürün portföyümüzdeki bu olumlu gidişatı, önümüzdeki yıl da sürdürmek istiyoruz.”

Hedef 1 numaralı şirket olmak
Kallasvuo, Nokia’nın İnternet servisleri alanında sunduğu fırsatlar hakkında ise şunları söyledi: “Nokia’nın hedefi, dünyada mobil cihazlarda İnternet kullanımı imkanı veren bir numaralı firma olmak. 2010’da toplam İnternet servisleri pazarının yaklaşık 100 milyar Avro değerinde olacağını tahmin ediyoruz.”

Mobilize Bilgi
N-Gage hakkında:Nokia Nseries ve diğer S60 3. sürüm cihazları ile uyumlu mobil oyunlar için oluşturulan N-Gage platformu sayesinde kullanıcılar, Nokia’nın mobil oyun topluluğu N-Gage Arena’ya bağlanmanın yanı sıra, kaliteli mobil oyunlara kolaylıkla ulaşarak oyun satın alabiliyor, oynayabiliyor ve yönetebiliyor. Nokia, geniş bir oyun portföyü sunmak için dünyanın önde gelen firmaları ile işbirliği yapıyor.



Eklenme tarihi: 12.12.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler