Nokia yeni cihazlarını 22 Ekim'de tanıtacak

Nokia yeni cihazlarını 22 Ekim'de tanıtacak


Microsoft'un milyar dolarlık alım anlaşması nedeniyle gelecek ürün tanıtımlarını belirli bir süre için erteleyen Nokia, bugün resmi Twitter hesabından 22 Ekim'i işaret ederek yeni cihazlarını bu tarihte gün yüzüne çıkaracağını duyurdu. Henüz teknoloji basını ve tüketiciler için nasıl ürünler tanıtacağı kesinleşmemiş olan sektörün tecrübeli ismi, bir süredir telefon-tablet melezi ve büyük ekranlı bir tablet bilgisayar üzerinde çalıştığı iddialarıyla gündemi meşgul ediyor.

Lumia 1520 adında Bandit kod adlı bir melez aygıt geliştiren Nokia, 6 inç Full HD çözünürlüklü bu cihaz Windows Phone 8 GDR3 yazılımının ön yüklü olduğu ilk model olarak satışa sunacak. Sirius kod adlı ilk Nokia Lumia tablet bilgisayar modeli de büyük ihtimalle Lumia 1520'ye eşlik edecek. Windows ve Windows Phone ekosistemlerini yaygınlaştıracak bir iş ortağı arayışında olan Microsoft, Nokia'nın üretim operasyonlarını cüzi bir ödemeyle satın alarak mobil cihaz piyasasında Apple ve Google gibi büyük mobil ekosistemlere sahip firmalarla rekabet etmeye çalışacak.

Redmond merkezli yazılım şirketinin bu amaç doğrultusundaki ilk çözümleri, 22 Ekim'de resmiyet kazanacak. Basın mensuplarına dağıtılmaya başlayan davetiye, yapısında tanıtıma dair pek fazla detay barındırmıyor olsa da iddialı slogan ve sosyal medya sözcükleriyle büyük bir tanıtımın bizleri beklediğini gösteriyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 17.09.2013
Kaynak: twitter.com/nokia

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler