Nokia yeni telefonunda Xiaomi çipset kullanmayı planlıyor

Nokia yeni telefonunda Xiaomi çipset kullanmayı planlıyor

Önceki gün Nokia ile Xiaomi arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalanacağını ileri süren Uzak Doğu medyası, bugün tutarlı sızıntılarıyla bilinen bir kaynağın konuyla ilgili mesajını konuşuyor. İddiaya göre, Nokia-Xiaomi işbirliğinde ilk adım Pinecone marka çipset satışıyla atılacak.

Nokia, söylentiler doğruysa bütçe dostu yeni akıllı telefonunda Xiaomi'nin bu yıl piyasaya sürdüğü kendi tasarımı olan Surge S1 çipsetini kullanacak. 2,2 GHz sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve dört çekirdekli Mali-T860 GPU'ya sahip çip, TSMC'nin 28 nm üretim süreci teknolojisiyle imal ediliyor. Şimdilik yalnızca Xiaomi Mi 5c'de kullanılan yongada sistem çözümü, görünen o ki ciddi bir tasarım kazanımına imza atmış.

Yeni Nokia telefonunun ne zaman satışa sunulacağı bilinmiyor. Finlandiyalı üretici, segmentinin en ucuz çipset çözümü olan Surge S1'den memnun kalması halinde 16 nm'lik yeni Surge S2'yi de gelecek projeleri için çipset tercihleri arasına ekleyebilir. Bu anlaşmanın resmileşmesi ilk çip satışını yapan Xiaomi'yi yarı iletken sektöründe, üretim maliyetini düşüren Nokia'yı ise bütçe dostu kategorisinde avantajlı konuma getirebilir.



Eklenme tarihi: 4.07.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler