Nokia Widget Yarışması Sonuçları

Nokia Widget Yarışması Sonuçları

Nokia Türkiye’nin, Nokia N97’de kullanılabilecek widget’ların yerelleştirilmesi kapsamında Türkiye’de başlattığı “Widget Fikir Yarışması” sonuçlandı. Yarışmaya katılan yaratıcı düşünürler birer widget fikri hayal ederek kendileri, arkadaşları veya aileleri için Nokia N97’de bulunmasını istedikleri bir içerik, uygulama ya da widget fikriyle yarışmaya katıldı.

Nokia N974500'e yakın fikir gönderildi
İlginin büyük olduğu yarışmaya 4500’e yakın fikir gönderildi. Widget yarışmasının tanıtımı kapsamında Nokia Türkiye Genel Müdürü Conor Pierce tarafından çekilen video ise video paylaşım sitelerinde iki hafta içinde 88,000 kez görüntülendi. Binlerce widget fikrinin arasından seçilen en iyi beş fikrin sahibi ise www.nokia.com.tr/n97yasandigiandainternette adresinde duyuruldu. 4500’e yakın fikir arasında yapılan seçim sonucunda İbrahim Oktay “TV rehberi”, Refik Ağraş “Kelime Dağarcığı”, Selim Atalay “Küresel Isınmaya Karşı Püf Noktaları”, Esra Kıran, “İş ilanları” ve Fehmi Yavşan “Açık Artırma ve E-alışveriş” widget fikirleriyle ödül olarak birer Nokia N97 almaya hak kazandılar.

Ana ekranda aktif widget
Widget özelliği, Ağustos ayında Türkiye’de de satışa sunulan Nokia’nın amiral gemisi Nseries’in son üyesi Nokia N97 ile kullanıcılara sağlanan en ayırt edici özelliklerden biri. İnterneti kişiselleştirmeyi sağlayan bu widget'lar internetteki tüm bilgi kaynaklarının bir web tarayıcıya gerek duymadan cihazınıza güncel bilgileri taşıyan uygulamalar olarak tanımlanıyor. İhtiyaçlarınıza ve ilgi alanlarınıza yönelik olarak seçip kullanabileceğiniz widget’lar sayesinde Nokia N97’nin ana ekranında borsa bilgilerine anında ulaşmak, en son hava durumu raporlarını takip etmek, üye olduğunuz sosyal paylaşım sitelerini sürekli güncellemek, bankacılık işlemlerini istediğiniz anda gerçekleştirmek, finans, ekonomi ya da spor haberlerini takip etmek ve en sevilen servisleri ve içerikleri cihazınıza indirmek mümkün olabiliyor.

Yerel widgetlar
Nokia Türkiye, Nokia N97’de bulunan global widget’lara ek olarak, Turkcell, Garanti Bankası, Milliyet ve Matriks Mobile gibi kendi alanında lider firmalarla işbirliği yaparak N97’de yerel widget’ların da yer almasını sağladı.

Nokia N97 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 8.08.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler