Nokia ve Microsoft cep telefonunda işbirliği yaptı

Nokia ve Microsoft cep telefonunda işbirliği yaptı

Kablosuz elektronik aletler alanındaki önemli firmalardan bir tanesi olan Nokia ve yazılım devlerinden Microsoft Pazartesi günü yaptıkları açıklamada Nokia S60 ve S40 cep telefonlarına kopyalamaya karşı koruma sağlayan PlayReady teknolojisini eklemek üzere iş birliği yaptıklarını açıkladılar. Bu anlaşmaya göre, merkezi Finlandiya’da bulunan cep telefonu üreticisi Nokia, Microsoft’un PlayReady dijital haklar yönetimi (DRM) teknolojisinin lisansını alarak, bu teknolojiyi, cep telefonu endüstrisinde yaygın olarak kullanılan S60 yazılımına ekleyecek. Nokia N77

Nokia’nın S60 yazılımı sadece Nokia telefonlarda değil, aynı zamanda LG ve Samsung cep telefonlarında da yaygın olarak kullanılıyor. Microsoft PlayReady eklenmiş Nokia S60 ve S40 cep telefonları önümüzdeki yıl kullanıcının hizmetine sunulacak. PlayReady, içerik sahiplerine ve servis sağlayıcılara oyun, müzik, video gibi dijital içerikleri esnek bir şekilde indirme olanağı sağlıyor. Doğrudan Nokia cihazından indirilen içerik PC’lere ya da diğer mobil araçlara aktarılabiliyor.

Mobilize Bilgi
Sitemizde bulunan yüzlerce telefondan beğendiklerinizi inceleyebilir, istediğiniz telefonlara yorum yazıp puanlama yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumlar onaylandıktan sitemizde yayınlanır ve diğer kullanıcılar için ön bilgi oluşturur. Yorum sayfasında verdiğiniz mail adresini diğer kullanıcılar göremezler.



Eklenme tarihi: 9.08.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler