Nokia, Alcatel-Lucent ile süren satın alma görüşmelerini doğruladı

Nokia, Alcatel-Lucent ile süren satın alma görüşmelerini doğruladı

Bir sene önce mobil cihaz bölümünü Microsoft'a satan Nokia, bundan sonra haberleşme ekipmanları sektörüne ve HERE harita hizmetlerine yoğunlaşacağını açıklamıştı. 2013'te Nokia-Siemens ortaklığının tamamını bünyesine katarak son dönemdeki en büyük hamlesini hayata geçiren teknoloji devi, şimdi de Alcatel-Lucent ile görüşmelere başladığını doğruladı.

Kökü 19. yüzyıla dayanan iki telekomünikasyon devinin 2006'da birleşmesiyle oluşan Alcatel-Lucent, haberleşmeye öncülük etmiş bir marka olarak günümüzde halen ekipman ve teknoloji tedariğinde sektörün ileri gelen isimleri arasında yer alıyor. Fransız Alcatel ve AT&T'den ayrılarak 1996'da bağımsız bir şirket haline gelen Amerikalı Lucent'in oluşturduğu ortaklık, sırtını dayadığı engin tecrübe ve on binlerce teknolojiyi bünyesinde barındıran patent portföyüne rağmen birkaç yıldır daha çok bozuk ekonomisiyle gündeme geliyor.

2010-2014 yılları arasında yaklaşık 5 milyar avro zarar eden Alcatel-Lucent'in içerisindeki bulunduğu durumdan kurtulmak için 10 bin çalışanıyla yollarını ayırması sonucu karlılığa ulaşabildiğine şahit olmuştuk. Bu yüzden Finlandiyalı Nokia'nın ekonomik dengesi bulunmayan Alcatel-Lucent'i bünyesine katıp katmamada tereddüt ettiği tahmin ediliyor.

Özellikle Kuzey Amerika pazarındaki varlığını kuvvetlendirmek isteyen Nokia, yaptığı açıklamayla henüz mevzuyla alakalı kesinleşmiş bir bilgi bulunmadığını beyan etti. Önümüzdeki aylarda bu büyük alıma dair yeni detayların gün yüzüne çıkması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 14.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler