Nokia Samsung'tan tedarik ettiği ürünlerini azaltıyor

Nokia Samsung'tan tedarik ettiği ürünlerini azaltıyor

Samsung, ürettiği cihazlarının yanında firmalara sağladığı tedariklerle de teknoloji sektöründe ayrı bir role sahip bir firma. Birçok teknoloji firmasına ürettiği parçalarla isminden çok söz edilen Samsung Apple ve Nokia gibi teknoloji devleriyle birlikte çalışıyor, fakat bu birliktelikler gelinen rekabetle birlikte yavaş yavaş sonlanmaya başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın Samsung’tan tedarik ettiği ürünleri kademeli olarak geri çekmesinden sonra Nokia’da artık firmadan tedarik ettiği bileşenleri azaltma yoluna gidiyor.


Bunun nedeni ise Samsung’un üretim bölümünün, ürün bölümüyle aynı yerde olması ve tedarik edilen ürünlerde teknolojiyi kendi için kullanması olarak gösteriliyor. Bu konu zaten patent davalarında sık sık gündeme geliyordu. Rakip firmaların sahip olduğu teknolojiyi de burada yola çıkarak takip etmesi de diğer bir handikap olarak gösteriliyor.


Samsung bu problemler karşısında ürün bölümü ile üretim bölümünü ayırmayı düşünüyor ama firmalar için bu da yetersiz. Nokia’nın bu endişesinin nedenlerinden biri de kendi teknolojisine ait bazı ürünlerin Samsung’a ait cihazlarda görülmesi. Bu neden Nokia’nın bir süre önce Samsung’a verdiği yüklü miktardaki yeni nesil bileşen siparişini de iptal ettirmişti. Hatta Nokia diğer iddiasında bükülebilir ve OLED ekranlara ait herhangi bir Samsung ürününde kendi teknolojilerinin kullanılacağını da söylüyor.

Firmalar arasında yaşanan rekabetin bu boyutlara gelmesi günümüzde çok doğal fakat suçlamaların çok iddialı olduğu kesin. Bakalım önümüzdeki günlerde bu konular nerelere kadar uzanmaya başlayacak, bekleyip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 15.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler