Snapdragon 835 çipsetli Nokia P'den ilk görüntü

Snapdragon 835 çipsetli Nokia P'den ilk görüntü

Nokia markasının mobil sektördeki kullanım haklarını eline alan HMD, geçtiğimiz günlerde 2017 için ürün geliştirmekte olduklarını açıklamıştı. Foxconn tarafından test edilip üretilecek yeni nesil Nokia telefonları haliyle Çin kaynaklı sızıntılarla gündeme geliyor. Bugün sızıntılara konu olan Nokia cihazlarına bir yenisi daha eklendi.

Sina Weibo üzerinden Nokia P kod adlı bir telefona ait prototip görüntüsünü paylaşan Çinli sızıntı kaynağı, cihazın teknik özellikleri hakkında da önemli detaylar yayımladı. Quad HD (2560 x 1440 piksel) ekran, Snapdragon 835 çipset, 6 GB RAM ve ZEISS mercekli 23 MP arka kamerayla donatılacağı ileri sürülen Nokia P, Finlandiyalı üreticinin Android platformu için ilk amiral gemi telefonu olacak.

Qualcomm'un 10 nm'lik Snapdragon 835 çipiyle en önemli tasarım kazanımlarından biri olması beklenen ilk üst segment Nokia telefonu, aslında yeni sahibiyle Nokia'nın son dönemlerindeki düşük özellik-yüksek fiyatlı ürün kalıbından kurtulmuş olduğunu da gösteriyor. Giriş seviye için hazırlanan Nokia C1 ve donanım sınırlarını zorlayan bir amiral gemi telefonuyla yeni Nokia'nın Çinli rakiplerinden bir şeyler öğrendiği aşikar.



Eklenme tarihi: 19.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler