Nokia N9 menüye nasıl girilir?

Nokia N9 menüye nasıl girilir?

İşte Nokia N9 kullanıcılarını diğer telefon kullanıcılarından ayıran en büyük özellik de bu. Menünün nasıl açılacağı konusunda hiçbir fikri olmayan arkadaşlarınızın, ön yüzde hiçbir tuş bulamayınca, telefonu bekleme ekranından çıkarıp uygulama ekranına getirmek için yaptıkları ilginç hareketleri görmek gerçekten çok komik oluyor. Telefonunuza bakmak isteyenler olursa hiç çekinmeden onlara verin. Menüye giremedikleri için cihazı size geri verecekler.

Nokia N9Panoramik menü
Cihazın kilitli ekranını açmak için iki yol var. Bunlardan biri güç düğmesine basmak, diğeri de ekran üzerine iki kere arka arkaya dokunmak (Bu ayarı “Ayarlar” menüsünden yapabilirsiniz.). Bu iki yoldan biri ile kilitli olan ekran açılıyor. Sırada uygulamaların olduğu menüye girmek var. Bunun için de size göre ekranın sağ kısmının dışından ekranın içine doğru parmağınızı kaydırınız. Mevcut görüntü sola kayacak ve uygulamalar listelenecektir. Aynı hareketi tekrar yaptığınızda açık olan uygulamalar karşınıza gelecek. Tekrar aynı hareketi yaptığınızda, Cevapsız çağrıların, alarm ve Ajanda kayıtlarının ve sosyal ağ hesapları güncellemelerinin olduğu “Etkinlik” ekranı gelecek. Ekranın dışından içe doğru olan hareketi yine tekrarladığınızda Uygulamalar sayfasına tekrar döneceksiniz.

Farklı bir menü
Yani menünün panoramik olduğunu söyleyebiliriz. Parmağınızla ekranın dışından yapacağınız hareketlerle bu panoramik menüde gezinebiliyorsunuz. Oldukça sıradışı ve diğer cihazlardan farklı. Telefonu kilitlemek için güç düşmesine basmanız yeterli. Parmağınızla menü üzerinde yaptığınız bu hareketi tersine yaptığınızda, daha önce saydımız sıranın tersine ekranlar gelecek.

Nokia N9 inceleme



Eklenme tarihi: 15.12.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler