Nokia Mobile Millenium

Nokia Mobile Millenium

Nokia, Nokia N96, Nokia N95 ve Nokia E71 gibi GPS destekli mobil cihazlardan alınan trafik verilerini toplayıp inceleyen bir pilot proje olan Mobile Millenium’u duyurdu. Nokia Araştırma Merkezi açık inovasyon modeline uygun olarak, trafik sisteminin tasarımı, icrası ve analizinde UC Berkeley’s California Center for Innovative Transportation (CCIT), California Department of Transportation (Caltrans) ve NAVTEQ ile işbirliğine girdi.

Nokia N96Trafik sorunu çözülüyor
Nokia, kısmen daha önceki deneylerine de dayanarak GPS destekli mobil cihaz kullanıcılarının trafik sorununu azaltmaya ve yollarda harcanan sürenin düşürülmesine yardımcı olacağına inanıyor. Mobile Millenium, trafik tıkanıklarına yönelik gerçek zamanlı bilgi sağlayarak alternatif rotalara, toplu taşımacılığa ya da yolculuk zamanını değiştirmeye yönlendiriyor ve sürücülerin daha akılcı kararlar vermelerini mümkün kılıyor.

GPS destekli cihazlardan anlık veri
GPS destekli mobil cihazları kullanarak, pahalı ve yeni altyapılara gerek duymaksızın daha zengin trafik verileri elde edilebilir. Trafik akış verileri, kentlerdeki ara sokakları, kırsal arazi yollarını ya da cep telefonunun sinyal alabileceği her türlü yolu içerebilir. Mobile Millenium trafik verileri, kısmen NAVTEQ Trafffic teknolojisinin omurgası üzerine inşa edilmiştir. NAVTEQ Trafffic, A.B.D’de ülke çapında çeşitli kaynaklardan gelen trafik verilerini toplar; artık bu kaynaklara karayollarında seyahat eden araçlardaki GPS destekli mobil cihazlardan alınan gerçek zamanlı veriler de dahil edilmektedir.



Eklenme tarihi: 2.01.2009
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler