Nokia işçi çıkarmaya devam ediyor

Nokia işçi çıkarmaya devam ediyor

Nokia 2009 yılı içerisinde toplam 6 bin kişiyi işten çıkarmıştı. Değişen trendlere ayak uyduramayan Nokia, iPhone cep telefonu, Android işletim sistemi ve Samsung’un dokunmatik ekranlı cep telefonu pazarındaki rekabeti karşısında geride kaldı.

Nokia N971800 kişi daha çıkarılacak
Yakın zamanda 1800 kişinin daha işine son verileceği konuşulan şirkette, %2 pazar payı kaybı yaşandı. iPhone ile birlikte akıllı telefonlara artan ilgi gün geçtikçe artmış fakat Nokia’nın bu kategorideki telefonları hep yetersiz kalmıştı.

10 senelik planlar boşa gitti
iPhone’dan sonra Nokia N97 ve 5800’ın çıkması gecikince Nokia kullanıcılarının çoğunu farklı markalara kaptırdı. Bir zamanlar “10 senelik telefon projesi şimdiden hazır.” açıklaması yapılan Nokia, yeni ürün konusunda ciddi sıkıntılar yaşamakta. Yani yıllar öncesinden yapılan planlar istenildiği şekilde ilerlemedi.

Nokia telefonlar çok yavaş
Kullanıcıların Nokia’yı tercih etmemelerinin başlıca sebepleri arasında, Symbian işletim sistemli cihazlarının yavaş olması, kaba olması ve alternatif telefonların çokluğu. Artık eskiden olduğu gibi Nokia rakipsiz değil. Apple, Samsung, BlackBerry ve LG firmaları, Nokia’nın karşısına çok ciddi rakipler çıkarabiliyorlar.



Eklenme tarihi: 30.10.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler