Nokia'nın Android 7.0 yüklü telefonuna ait test sonucu sızdı

Nokia'nın Android 7.0 yüklü telefonuna ait test sonucu sızdı

İki sene önce Microsoft tarafından satın alınan Nokia, kısa sürede mobil sektörden silinmişti. Nokia ile aynı akıbeti yaşayan ve milyarlarca dolar harcadığı akıllı telefon pazarında bir türlü dikiş tutturamayan Microsoft, geçtığımız mayıs ayında Nokia'nın basit telefon bölümünü Foxconn'a satmıştı. Nokia'yı yeniden diriltmek için harekete geçen ve sene sonuna kadar Android telefon ve tabletlerle tüketicilerin karşısına çıkma sözü veren firmanın ilk ürünü belli oldu.

Nokia D1C adını taşıyan Android 7.0 Nougat işletim sistemli telefon, önceki gün GeekBench test aracının veritabanında listelendi. 1,4 GHz sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve Adreno 505 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 430 MSM8937 çipsetten gücünü alan D1C, 3 GB sistem belleğine sahip. Henüz diğer teknik özellikleri gün yüzüne çıkmamış olan Android telefonun Avrupa pazarına 99 avro gibi oldukça düşük bir fiyat seviyesinden giriş yapacağı iddia ediliyor.

İlk günlerini geride bıraktığımız 2016 dördüncü çeyreğinde üç ya da dört Android'li cihaz piyasaya sürmeyi hedefleyen Foxconn'un alt kuruluşu FIH Mobile ve eski Nokia ekibinin Finlandiya'da kurduğu HMD Global, üst segment için de iddialı bir akıllı telefon geliştiriyor.



Eklenme tarihi: 2.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler