Nokia çıkışı Microsoft ile arıyor

Nokia çıkışı Microsoft ile arıyor

Nokia CEOsu Stephen Elop, geçtiğimiz Cuma günü Microsoft'la stratejik ortaklığa girdiklerini açıkladı. Her iki firma da bu birleşmeden büyük beklentiler içerisinde. Nokia için geç verilen bir karar olan işletim sistemi değişikliği, rakipleri Android ve iOS karşsıında kaybedilen pazar payını geri getirebilir mi?

Microsoft Kin TWOmNokia güçlü telefonlar üretmek zorunda
Kendi markası ile dört telefona sahip olan Microsoft, yakın zamanda piyasaya sunulan Windows Phone 7 işletim sistemini artık Nokia modelleri için de geliştirecek. Microsoft, bilgisayarlardaki liderliğini mobil telefonlara yansıtamamıştı. Son işletim sistemi Windows Phone 7 gelecek için umut verici. Fakat Googla Android karşısında ne kadar başarılı olur tartışılır. Bu aalaşma sonrasında diğer üreticiler de Windows Phone işletim sistemini kullanmaya devam edecek. Nokia’nın bu anlaşmadan avantajlı çıkması için, rakiplerine göre daha güçlü telefonlar üretmesi gerekli.

Geleceğini etkileyecek
Akıllı telefonlar için yeterli olmayan Symbian işletim sisteminden vazgeçecek olan Nokia, Windows Phone 7’nin özelliklerinden faydalanacak. Tabi bu duruma sevinenlen olduğu gibi tepki gösterenler de oldu. Bunların en başında ise Symbian bölümünde çalışan kişiler vardı. Nokia’nın yıllardan beri devam eden Symbian ısrarı, milyonlarca dolarlık maddi kayıp ile geri döndürülemez pazar payı kayıplarına neden oldu. Bununla birlikte Nokia’nın üzerinden atması gereken kötü imajları da var. Yani bu birliktelik eğer başarılı olursa Nokia’nın geleceği için faydalı olacak.

Pazar payını korumak başarı olur
İki firma konusunda uzman oldukları servislerde paylaşım yapacaklar. Bing arama motoru Nokia telefonlarda yer alacak. Nokia Maps servisi ise Microsoft’un harita servislerine destek olacak. Fakat Google varken Bing arama motorunun kullanıcıya ekstra bir avantaj sağlamadığı ortada. Bununla birlikte Nokia Maps ile Google Maps arasında da açıkca fark var. Pazarda Samsung, LG gibi ciddi rakipler varken Nokia’nın bu saatten sonra elde edeceği tek başarı pazar payını korumak olur.



Eklenme tarihi: 15.02.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler