6 inçlik Nokia Bandit çok yakında tanıtılacak

6 inçlik Nokia Bandit çok yakında tanıtılacak


İlk üst düzey telefon-tablet melezini piyasaya sürebilmek için Microsoft'a Windows Phone 8 güncellemeleri konusunda baskı yapan Nokia, nihayet iş ortağı operatörlerle deneme çalışmalarına başladı. The Verge'nin Avrupalı üreticiye yakın kaynaklarından edindiği son bilgiler, Bandit kod adlı 6 inçlik bir akıllı telefonun ABD'de hizmet veren iki numaralı mobil iletişim şirketi AT&T tarafından test edildiği gözler önüne serdi.

Donanım gücü hususunda Android'li seleflerinden farksız tasarlanan dev Lumia telefonuna eşlik etmesi beklenen teknik özellikler şöyle:


  • 6 inçlik Full HD (1920 x 1080 piksel) ekran
  • Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon çipset (2.3 GHz hızında Krait 400 ve Adreno 330 GPU'lu Snapdragon 800 MSM8974 olması kuvvetle muhtemel)
  • En az 20 megapiksel çözünürlüklü Pureview kamera

Windows Phone 8'in üçüncü genel dağıtımının ön yüklü olacağı Bandit, daha önce Lumia 1080 gibi model numaralarıyla teknoloji basınında yer bulmuştu. GDR3 olarak isimlendirilen yeni yazılımı, Full HD çözünürlüğe uygun ana ekran düzeni, dört çekirdekli yeni Qualcomm yongada sistemlerine destek, araç modu, otomatik döndürme fonksiyonunu kapatabilme ve uyarı çubuğunda bir dizi değişiklikleri beraberinde getiren Bandit'in yıl sonuna kadar ABD'de satılmaya başlayacağı tahmin ediliyor.

Nokia markalı ilk tablet telefonun uluslararası versiyonuna ait çıkış tarihi bilgisi internete sızmış değil. Önceki Lumia modellerinden daha ince ve hafif bir polikarbonat kasayı beraberinde getirecek Bandit, henüz gelişmini tamamlamamış Windows Phone 8 ile Android platformunun büyük firmalarına karşı mücadele vermeye çalışacak. Rekabetin nasıl sonuçlanacağı bilinmez, ancak Finlandiyalı üreticinin Microsoft'un yanında yer alarak telefon-tablet melezi yarışına girmekte büyük zaman kaybettiğini söylemek gerekiyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 19.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler