Nokia Avvenu’yu satın alıyor

Nokia Avvenu’yu satın alıyor

Nokia, mobil erişim ve paylaşım teknolojileri sunabilmek amacıyla Avvenu’yu satın alıyor. Nokia, bu sayede mobil operatörlere sunduğu çözüm portföyünü daha da genişletmenin yanı sıra, mobil çalışan kullanıcılara yer ve zaman sınırlaması olmadan güvenli dosya erişim ve paylaşım servisleri sunmayı hedefliyor.

Nokia N95Güvenli dosya paylaşımı
Nokia, Avvenu’yu (www.avvenu.com) satın alıyor. Avvenu, kullanıcılara mobil cihazları üzerinden kişisel bilgisayarlarındaki dosyalara bilgisayarları kapalı olsa bile güvenli bir şekilde erişerek bu dosyaları kullanma ve paylaşma olanağı veren İnternet servisleri sunuyor. Nokia, bu sayede mobil operatörlere yönelik çözüm portföyünü daha da genişletmenin yanı sıra, mobil çalışan kullanıcılara güvenli dosya erişimi ve paylaşım servisleri sunmayı hedefliyor.

Nokia Servis ve Yazılım Birimi
Nokia, bilgisayar içeriklerine erişimin mobil verimliliği tamamlayıcı bir unsur olduğuna ve mobil iletişimin etkinliğini artıracağına inanıyor. Smartphone kullanımının tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde yaygınlaşması ve yapılan araştırmalar gösteriyor ki birçok kullanıcı mobil cihazları üzerinden bu içeriklerle ilgili işlemler yapıyor. 2004 yılında kurulan Avvenu’nun merkezi Kaliforniya, Palo Alto’da bulunuyor. Avvenu, 1 Ocak 2008’de geçerlilik kazanacak yeniden yapılanma kapsamında Nokia’nın yeni Servis ve Yazılım birimine entegre edilecek.

Mobilize Bilgi
Mobil dünyanın lideri Nokia, giderek birbirinin içine geçen İnternet ve iletişim sektörlerinde dönüşümü ve gelişmeyi yaratan firmadır. Nokia pek çok farklı mobil cihaz üretmekte ve bu cihazlar yoluyla, kullanıcılara müzik, navigasyon, video, televizyon, görüntüleme, oyun ve kurumsal mobilite deneyimleri sunmaktadır. Nokia ayrıca iletişim ağlarına yönelik ekipman, çözüm ve hizmetler de sağlamaktadır.



Eklenme tarihi: 10.12.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler