Nokia'nın ilk Android akıllı telefonunu Foxconn üretecek

Nokia'nın ilk Android akıllı telefonunu Foxconn üretecek

Mobil donanım departmanını Microsoft'a bağışladıktan sonra ilk mobil cihazını geçtiğimiz sonbahar aylarında Nokia N1 adıyla piyasaya süren Finlandiyalı teknoloji devi, yeni endüstri hayatındaki ilk tabletinden sonra şimdi de ilk akıllı telefonu için hazırlık yapıyor. CEO Rajeev Suri tarafından doğrulanan akıllı telefon planları, iddiaya göre N1 tabletinin üreticisi olan Foxconn ile birlikte yürütülüyor.

Tüm üretim tesisleri ve üretim gücünü Microsoft'a sattığı için telefon üretmesi pek mümkün olmayan Nokia, 2016'dan itibaren akıllı telefon tasarımı lisanslamaya başlayacak. Lisanslanacak cihazlardan ilkini ise Foxconn üretecek. Dünyanın en büyük üretim tesislerine sahip Tayvanlı bir fasoncu olan Foxconn, kendisi için en uygun iş ortağını bulmuş görünüyor.

Nokia'nın ilk Android akıllı telefonu, Çin, Hindistan ve bazı Avrupa ülkelerini hedef alacak. 2015 sonunda pazarlama kampanyasını başlatacağı iddia edilen telekomünikasyon şirketi, Microsoft ile devam eden anlaşmasının sona ereceği 2016 yılına girilmesiyle birlikte tüketicilerle buluşmaya başlayacak.



Eklenme tarihi: 29.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler