Nokia, 16,6 milyar dolara Alcatel-Lucent şirketini satın alıyor

Nokia, 16,6 milyar dolara Alcatel-Lucent şirketini satın alıyor

Önceki gün basında dolaşan iddialara yanıt niteliğinde bir açıklama yapan Nokia, bugün resmen Alcatel-Lucent şirketini satın alacağını ilan etti. Fransız şirketin hissedarlarına vereceği kendi hisseleri karşılığında bu dünya devini bünyesine katacak olan Nokia, teknoloji sektöründeki öncelikli operasyon alanının telekomünikasyon ekipmanları olacağını da resmen açıkladı.

16,6 milyar dolar karşılığında Finlandiyalı şirkete satılan Alcatel-Lucent, anlaşma sonrası karşı taraftan nakit ödeme almayacak. Yalnızca belirlenen meblaya denk gelen üçte birlik Nokia hisseleri Alcatel-Lucent hissedarlarına dağıtılacak. Mevcut Nokia yönetimi bozulmayacak, Alcatel-Lucent'ten biri yönetim kurulu başkan yardımcısı olmak üzere yönetim kadrosuna üç isim yerleştirilecek.

Bolonya, Fransa'daki Alcatel merkezini önemli merkezleri arasına katacağı bildirilen Nokia, çalışmalarını yeni nesil mobil iletişim teknolojileri 5G, IoT (Internet of Things), bulut teknolojileri, sensörler ve görüntüleme çözümleri üzerinde yoğunlaştıracak. AT&T'den ayrılarak kurulan Lucent'in ar-ge merkezi olan Bell Labs haricinde diğer tüm Alcatel-Lucent birimlerinde Nokia markası kullanılacak.

2016 ilk yarısında sonuçlanması beklenen Nokia ve Alcatel-Lucent'in birleşme anlaşması, yetkili makamların tekel soruşturmalarına maruz kalacak olsa da Nokia'nın şimdiden Fransız hükümetinin desteğini aldığı belirtiliyor.



Eklenme tarihi: 15.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler