Nokia 7.000 kişiyi çıkarıyor

Nokia 7.000 kişiyi çıkarıyor

Nokia, 2012 sonuna kadar 7 bin kişiyi işten çıkaracaklarını açıkladı. 7 bin kişinin 4 bini direkt olarak, geriye kalan kısmı ise Accenture PLC firmasına transfer edilerek taşeron sözleşmesi ile çalışmaya devam edecekler. Nokia değişen cep telefonu pazarının ihtiyaçlarına uygun olmayan Symbian’dan vazgeçip Microsoft ile anlaşmıştı.

Nokia E7Android en büyük rakip
Anlaşma sonrası Nokia’da ki Symbian mühendisleri durumdan memnun olmadıklarını açıklamışlardı. Nokia kaybettiği Pazar payını Windows Phone işletim sistemi ile yeniden kazanmaya çalışacak. Avrupada en çok kullanılan ve kullanım oranı hızla yükselen Android’e karşı başarılı olması çok mümkün değil.

Uygulama mağazası da önemli
Eğer Nokia bu geçiş süreci içerisinde, pazara uygun ve diğer modellerle yarışabilecek cihazlar çıkaramazsa, payını kaybetmeye devam edecek ve Microsoft anlaşması daha sert eleştirilecek. Zaten artık sadece üstün özellikli cihazlar üretmek de yetmiyor. Bununla birlikte uygulama mağazanızın da rakiplerinizle yarışabilecek düzeyde olması gerekiyor. Nokia ve Microsoft’un bu konuyla da ciddi derecede ilgilenmesi gerekli.



Eklenme tarihi: 10.05.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler