Nokia 6: Yeni nesil ilk Nokia telefonu tanıtıldı

Nokia 6: Yeni nesil ilk Nokia telefonu tanıtıldı

Nokia'nın akıllı telefon pazarına geri dönüşünde beklenen an nihayet geldi. Bugün Çin'in Pekin şehrinde basın etkinliği düzenleyen HMD Global, Foxconn tarafından üretilen yeni nesil ilk Nokia telefonunu gün yüzüne çıkardı. Daha önce D1C kod adıyla internete sızan cihaz Nokia 6 adıyla resmiyet kazandı.

Qualcomm'un 1,4 GHz sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve Adreno 505 GPU'ya sahip Snapdragon 430 çipsetinden gücünü alan telefonun teknik özellikleri şöyle:

- 5,5 inç 1920 x 1080 piksel IPS LCD ekran, kavisli Corning Gorilla Glass cam,
- 4 GB RAM, 64 GB artırılabilir hafıza,
- 16 MP faz algılama destekli arka, 8 MP ön kamera, çift LED flaş,
- microUSB portu, çift hoparlör, parmak izi okuyucu,
- 3000 mAh pil
- Android 7.0 Nougat işletim sistemi

6000 serisi alüminyum kullanılarak üretilen bir kasaya sahip olan Nokia 6, orta seviye bir telefon olmasına karşın RAM ve dahili hafıza kapasitesiyle dikkat çekiyor. Bugün ilerleyen saatlerde CES 2017'de dünya tanıtımı da gerçekleştirilecek olan akıllı telefon, ilk olarak bu ay içerisinde Çin'de satılmaya başlayacak.

Nokia 6 için 1699 yuan (895 ₺) çıkış fiyatı belirleyen HMD Global, ilk satışın yürütüleceği Çin'de JD.com ile işbirliğine gitmiş. Çin yeni yılından önce başlayacağı sözü verilen satışların talep dengelenene kadar internete özel sürdürülmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 8.01.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler