NFC ile yeni bir dönem başlıyor

NFC ile yeni bir dönem başlıyor

NFC teknolojisinin SIM kartlarda kullanılması artık bir standart haline geldi. Dünya çapında 45 GSM şirketi NFC’nin SIM kartlarda standart bir özellik olmasını destekleyeceklerine dair anlaşma yaptılar. NFC şuan için bir çok alanda kullanılıyor.

Kart taşıma dönemi sona erecek
NFC özelliğinin SIM kartlara yerleştirilmesi ile birlikte temassız kredi kartları, ulaşım kartları, şirkete veya okula giriş kartları gibi aklınıza gelebilecek tüm kartlar SIM kartınızın içerisinde olabilecek. Böylece yanınızda çok fazla kart taşıma zahmetinden veya kartınızı yanınıza almayı unutma sıkıntısından kurtulacaksınız. Telefonunuzu kaybetmeniz durumunda müşteri hizmetlerini arayarak SIM kartınızın bu işlevini anında etkisiz hale getirebiliyorsunuz.

Eski yeni tüm telefonlarda kullanılabilecek
NFC özelliğinin SIM kartlarda desteklenmesinin amacı, bu teknolojiyi tüm cep telefonlarının kullanımına açmak. NFC özelliğine sahip SIM kartları eski yeni tüm cep telefonlarında kullanılabilecek. Mevcut NFC özelliğine sahip telefonlarda var. Bu telefonlar desteklenmesi durumunda yine benzer özelliklere sahip olabiliyor. Fakat SIM kartların bu özelliği desteklemesi ile birlikte artık üreticilerin NFC özelliğini telefonlara yerleştirmesine gerek kalmayacak.



Eklenme tarihi: 25.11.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler