Nexus 5'e ait yeni görüntüler paylaşıldı

Nexus 5'e ait yeni görüntüler paylaşıldı


Google'nin geçen hafta yayınladığı Android 4.4 KitKat işletim sistemi versiyonuyla alakalı bir video sayesinde yeni Nexus akıllı telefonu ilk kez görüntülenmişti. Yeni nesil Nexus'un ifşasından günler sonra ABD'deki iletişim ile alakalı tüm çalışmaların onay merkezi konumundaki FCC, cihazın test sonuçlarını ve bazı donanım parçalarına ait görüntüleri veri tabanında yayımlamıştı. Bugün, aygıtın gizli kalması gereken kasa görüntüleri de sistemde göründü.

Üreticiler, genellikle henüz resmiyet kazanmamış iletişim aygıtları için FCC'ye gizlilik başvurusunda bulunarak testler sırasında alınan bazı görüntü ve sonuçların belirli bir süre için yayımlamamasını talep ederler. LG-D820 model numaralı beşinci Nexus telefonunda da aynı prosedürün takip edilmesi bekleniyordu. Fakat komisyondaki test çalışmalarından sorumlu bir görevlinin dikkatsizliği, LG'nin G2 telefonuna ait dosyalar arasına Nexus 5 görsellerinin de eklenmesiyle sonuçlandı.

Resmi görüntü ve teknik detaylar Nexus 5'in, 4.96 inç büyüklüğünde Full HD (1920 x 1080 piksel) dokunmatik ekran, 4G LTE modemli Qualcomm Snapdragon 800 çipset, 2GB RAM, çift bant Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 4.0, Qi protokolüyle uyumlu kablosuz şarj çipi ve 2.300 mAh pile sahip olduğunu ortaya çıkardı. 131,9 mm uzunluk ve 68,2 mm genişliğiyle Nexus 5, önceki nesil Google telefonu Nexus 4'ten daha kompakt bir kasayı beraberinde getirecek.

Google'nin yeni akıllı telefonu, tıpkı Optimus G üzerine inşa edilen Nexus 4'te olduğu gibi LG'nin amiral gemisi G2 referans alınarak geliştirilecek. Nexus 5 olarak isimlendirileceği tahmni edilen aygıtın kasım ayında Android 4.4 KitKat ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yazar: Bilal Akgündüz

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 12.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler