MWC 2013'de dört Nokia telefonuyla tanışabiliriz

MWC 2013'de dört Nokia telefonuyla tanışabiliriz

Geçtiğimiz sene MWC 2012’de 41 MP PureView telefonuyla kongreye damgasını vuran Nokia, bu sene Mobil Dünya Kongresi’nde de dört yeni telefonuyla karşımıza çıkabilir.

Finlandiyalı teknoloji firması daha öncesinde Lumia 720 ile Lumia 520 modellerini tanıtacağını zaten belirtmişti. Bu telefonlardan Lumia 520 1 GHz hızında çift çekirdekli işlemci, 512 MB RAM ve 4 inçlik ekrana sahip orta seviye bir telefon. Lumia 720 de yine benzer özelliklere sahip ama 520’de bulunan 5 MP çözünürlükteki kamera Lumia 720’de 6 MP oluyor.


Diğer iki cihaz ise kesin olarak ortada yok fakat birçok GSM listesi tabanında kod isimleri gözüküyor. RM-887 ve RM 885 kod adlı bu iki cihazın Nokia’nın üzerinde çalıştığı Catwalk ve Laser Kod olduğu belirtiliyor. Bu iki telefonun da üst segmente yer alması beklenirken çok konuşulan ve 41 MP olarak geleceği belirtilen telefonun Laser Kod olacağı tahmin ediliyor. Catwalk ise Lumia 920 ile benzer bir tasarımla fakat daha hafif bir alüminyum alaşıma sahip olacağı öngörülüyor.

Geçtiğimiz sene zor günler geçirmesine rağmen Windows Phone işletim sistemi ve Lumia serileriyle yükselen bir ivme yakalayan Nokia bu başarısını 2013 yılında bütün bir seneye yaymak istiyor. Bakalım karşımıza çıkartacağı yeni telefonlarıyla bu isteğinde ne kadar başarılı olacak bekleyip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 19.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler