Müzik servisine Vodafone’da katıldı

Müzik servisine Vodafone’da katıldı

40 ülkede 200 milyonu aşkın kullanıcısı ile dünyanın ikinci büyük mobil servis sağlayıcısı olan Vodafone, Omnifone isimli müzik servisini hizmete açtı. MusicStation kanalı üzerinden cep telefonu kullanıcılarına müzik hizmeti verecek olan Omnifone'un ilk müşterisi ise İsveçli servis sağlayıcı Telenor oldu. Önümüzdeki dönemde Avrupa, Asya ve Afrika'da da hizmete girmesi beklenen müzik servisinin başarılı olup olamayacağı konusunda da çeşitli değerlendirmeler yapılıyor.

Sony Ericsson K790iMusicStation neler sunuyor?
Kullanıcıların müzik tüketim alışkanlıkları mevcut veriler üzerinden incelendiğinde MusicStation'ın çok da doğru bir strateji izlediği söylenemez. RealNetworks'ün abonelik sistemine göre çalışan Rhapsody'sinden çok iyi bir sonuç alamadığı ortada. Her ne kadar müzik üretim şirketleri açısından korsanı azaltıcı yönü sebebi ile tercih edilebilir olsa da kullanıcılar bu sisteme çok fazla rağbet göstermiyor. iTunes'un çok güçlü bir hakimiyet kurduğu pazarda MusicStation'ın en önemli kozu ise cep telefonları için haftalık 2 sterlin, PC ve Mac için haftada 3 sterlin karşılığında abone olunan sistemden bir hafta boyunca sınırsız yararlanılabilmesi. Servisin bir diğer önemli avantajı ise dört büyük (Universal, Sony BMG, EMI, Warner) müzik yapım şirketi tarafından da destekleniyor olması.

Nokia’nın Ovi’sinden daha avantajlı
MusicStation'ın en önemli avantajı ise en önemli rakibi olan iTunes'un PC/Mac platformundaki hakimiyetini mobil platforma taşıyamamış olması. Her ne kadar Wi-Fi destekli yeni iPod Touch'lar üzerinden iTunes'a bağlanabilse de bu imkandan faydalanabilen kullanıcı sayısı MusicStation'ın potansiyeli ile kıyaslandığında oldukça düşük kalıyor. Servisin bir diğer büyük avantajı ise mobil platformdaki rakibi Nokia'nın müzik sitesi Ovi sadece Nokia cep telefonlarını desteklerken, MusicStation'ın henüz açılışta Nokia N95, Sony Ericsson W910i, Samsung SGH-F700 gibi telefonları desteklemesi. Vodafone MusicStation'ın bir sene içinde dünya çapında 30 mobil operatöre tarafından kullanılacağını ve yaklaşık 100 milyon kullanıcıya ulaşacağını tahmin ediyor.

Mobilize Bilgi
Vodafone Müşteri Hizmetleri için 7000, hattınıza kontör yüklemek için 7500, bakiye sorgulamak için 7501, CepAran servisinden kazandığınız kontör miktarını öğrenmek için 7506, kontör göndermek için 7038, indirimli görüşme yapmak istediğiniz 10 numarayı belirlemek için 7048’i arayabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 14.09.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler