Motorola’nın şarjı bitti

Motorola’nın şarjı bitti

Motorola, zarar eden cep telefonu birimini şirketin diğer iş kollarından ayırma kararı aldı. Motorola tarafından yapılan açıklamada; 2009 yılında sonlandırılması beklenen gelişme ile daha esnek yapı ve daha odaklanmış bir yönetim sürecinin başlayacağını belirtildi. Şirket şu anda, mobil bölümün başına geçecek CEO için dünya çapında bir araştırma yapıyor.
Motorola RIZR Z8
Savaş bu yıl sonunda şiddetlenecek
Cep telefonu sektörü artık firmaların savaşı haline geldi. Dünyada yaklaşık 3 milyar cep telefonu kullanılıyor. Son 3 yılda artan üretici firma sayısı bazı firmaların piyasadaki varlığına son verdi. Bunların en büyüğü Motorola oldu. Önemli olan sadece cep telefonu üretmek değil, telefonların tanıtımını ve dağıtımını da iyi yapmak gerekiyor. Motorola’nın geçen yıl yaşadığı sıkıntılar şirketin bir çok piyasada gerilemesine neden oldu.

Çinli firmalar piyasayı sarstı
Çinli firmaların cep telefonu piyasasına girmesi ve ucuz telefon üretmeleri de tüm şirketlerin zarara uğramasına sebep oldu. Artık bir çok firma internet üzerinden kendisine özel telefon üretip satışını yapabiliyor. Nokia’nın bir çok modeli Çinli firmalar tarafından kopyalanıp, özellikleri artırılarak tekrar satışa sunuluyor.



Eklenme tarihi: 30.03.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler