Motorola Nexus 6'dan yeni teknik özellikler ve tasarım detayları

Motorola Nexus 6'dan yeni teknik özellikler ve tasarım detayları

Bu seneki Google telefonunu üretmesi beklenen mobil sektörün emektar ismi Motorola, Shamu kod adlı cihazını saklamakta zorluk çekiyor. Son haftalarda farklı kaynaklar tarafından defalarca kez sızıntı haberleri yapılan altıncı nesil Nexus telefonu, Google ile alakalı sızıntılarıyla güvenilirliğini ispat eden AndroidPolice vasıtasıyla bir kez daha detaylandı.

5,9 inç 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü bir ekranla donatılacağı ifade edilen Nexus 6, 2,7 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 805 çipset, 3 GB LPDDR3 RAM, optik görüntü sabitleyicili 13 megapiksel çift flaşlı kamera, 2 MP ön kamera, 3.200 mAh üstü bir pil ve Android 5.0 işletim sistemini beraberinde getirecek. Android platformunun son sürümünü taşıyan ilk telefon olarak tatil sezonunda satışa çıkacak olan Shamu kod adlı aygıtın ekim ayı ortalarında özel bir basın konferansında tanıtılacağı iddia ediliyor.

Telefon-tablet kategorisine yönelik ilk Nexus telefonu olması beklenen Motorola-Google ortak yapımı cihaz, tasarımıyla büyük bir Moto X 2'yi anımsatıyor. Ancak Nexus 6, siyah ızgaralı ön yüze entegre hoparlörler ve daha aşağı çekilmiş ses kontrol, güç düğmelerine sahip olacak. Haberdeki görselin AndroidPolice tarafından bilgi kaynağından edindiği tarife uygun şekilde oluşturulduğunu belirtelim.



Eklenme tarihi: 30.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler