iFixit, Nexus 6'yı parçalarına ayırdı

iFixit, Nexus 6'yı parçalarına ayırdı

Teknolojik ürünleri parçalarına ayırmakta büyük hüner göstererek ünlenen iFixit, son olarak yeni nesil Nexus telefonunu tamir masasından geçirdi. 2014 model Moto X ile büyük benzerlik gösteren Nexus 6, alışılmışın aksine oldukça büyük bir ekran ve kalın bir kasayı beraberinde getiriyor. Tamirinin ne kadar kolay olacağını veyahut donanımın kasa içerisine nasıl konumlandırıldığını merak edenler için iFixit bir rapor hazırlayarak altıncı nesil Nexus'u derinlemesine inceledi.

Alüminyum çerçeve ve plastik arka kapaktan oluşan Nexus 6'nın dış aksamı, yekpare bir görünüm ortaya koyuyor. Zira arka kapağın kullanıcı tarafından kolayca açılıp tekrar yerine yerleştirilmesi pek mümkün değil. Arka kapak söküldüğünde ise, çok sayıda vidayla çerçeveye sabitlenmiş, güç ünitesi ve cihazın yapısında ihtiva ettiği diğer donanım elemanlarını koruyan kafes ortaya çıkıyor. Hem daha sağlam hem de daha ince bir dizayn için sıkça tercih edilen yapıştırma yöntemi, Nexus 6'nın pilinde de kullanılmış. Bu nedenle pili değiştirmek tahmin edilenden daha zor görünüyor.

Yeni nesil mobil cihazların büyük çoğunluğunda olduğu gibi dokunmatik panelin ekrana entegre olduğu bir ön kısım, USB port, SIM kart yuvası, titreşim modülü gibi bazı ekipmanların anakarta monte edilmiş olması gibi durumlar, Motorola Nexus 6'nın tamir edilebilirliğine verilecek puanı 10 üzerinde 7'ye düşürüyor. Yine de piyasa şartlarında Nexus 6'ya tamiri kolay gerçekleştirilebilecek bir ürün gözüyle bakılabilir. Cihazın tüm parçalarına ayrılma adımlarına detaylı bir şekilde göz atmak için iFixit internet sitesini ziyaret ediniz.



Eklenme tarihi: 24.11.2014
Kaynak: iFixit

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler