Motorola Google markalı telefon-tablet melezi Nexus tekrar doğrulandı

Motorola Google markalı telefon-tablet melezi Nexus tekrar doğrulandı

Google, iki sene önceki Motorola alımı nedeniyle diğer Android üreticilerinin ikinci plana atılacağı yönünde kaygılarla karşı karşıya kalmıştı. Ekosistemin hakimi Samsung'a karşı güçlü bir firma oluşturmaya çalıştığı iddia edilen internet devi, geçen sene Lenovo ile el sıkışarak birkaç milyar dolara Motorola'nın donanım bölümünü devretmeye karar vermişti. Ancak Motorola'ya desteğini kesmediği anlaşılan Google'nin ortak Nexus telefon projesine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

The Information'un projeye yakın kaynaklardan elde ettiği verilere göre, Lenovo anlaşması resmileştikten kısa süre sonra Motorola ile sonraki Nexus telefonu için çalışmalara başlayan Google, büyük ekranlı telefon-tablet melezi sınıfına yönelik bir ürün geliştiriyor. Shamu kod adıyla test edildiği bilinen aygıtın 5,9 inç ekran ve parmak izi okuyucuyla donatılacağı önceki Motorola Nexus söylentisinde bildirilmişti. Diğer teknik özellikleri gizliliğini koruyan Nexus 6, Android L işletim sistemiyle test edilirken yayımlanan bir hata raporuyla kesinlik kazanmıştı.

Eğer bahsi geçen cihaz iptal edilmezse kasımda piyasaya sürülmüş olacak. Daha önceki donanım planlarında Android Silver adlı yeni bir mobil cihaz standardı üzerinde çalıştığı tespit edilen Mountain View merkezli firma, bu ay şirketteki görevini bırakan tecrübeli CBO'su Nikesh Arora'nın ayrılması üzerine Android Silver planlarını rafa kaldırarak Nexus ailesini sürdürmeye karar vermiş. Google'nin son iki yıldır iş birliği içerisinde olduğu LG yerine Motorola'yı tercih etmesinin nedeni ise, Chicago merkezli üreticinin kendine has mobil cihaz teknolojileri olarak gösteriliyor.



Eklenme tarihi: 29.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler