Mobil ve Sabit abonelerdeki değişim

Mobil ve Sabit abonelerdeki değişim

Infonetics araştırma firmasının son raporlarına göre 2008’de mobil abonelerin sayısı yüzde 17,4 oranında artış gösterirken sabit erişim hattı abonelerinin sayısı yüzde 5,5 geriledi.

Mobil abone sayısı % 17 artarken, sabit abone sayısı % 5,5 geriledi
Aynı rapor 2008 yılında 3,9 milyar olarak tespit edilen mobil abonelerin 1 milyar kadar olan sabit hat abonelerini nerdeyse dörde katladığını ve kullanıcıların sabit hatlarından vazgeçmesinde ekonomik resesyonun önemli bir rolü olduğunu ortaya koyuyor.
HTC Hero
Infonetics’in raporu 2013 yılında toplam mobil abonelerin sayısının 5,9 milyara ulaşacağını öngörüyor. Bunda en önemli etkenin de özellikle BRIC ülkelerinden (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) gelen temel ses talepleri olacağı vurgulanıyor.

Android'in gelmesi ile
Akıllı cep telefonlarının toplam cep telefonu gelirlerindeki payı her geçen gün artmakta. Bu durum kısmen Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve gelişmiş Asya-Pasifik ülkelerindeki HSPA konuşlandırmalarının hız kazanmasından kaynaklanıyor.

Infonetics mobil cihazlar idari analisti Richard Webb “iPhone uygulamaları da cihazın satışları ile birlikte hızla çoğaldığından iPhone işletim sistemi de artık açık kaynaklı Android platformundan ciddi rekabet görmeye başlayacaktır. Apple’ın pazar payını tekrar yüzde 10’un üzerine taşımak için gelecekte çok ciddi bir savaş vermesi gerekecektir,” diyor.



Eklenme tarihi: 13.11.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler