Mobil teknoloji şekilleniyor, işte yenilikler

Mobil teknoloji şekilleniyor, işte yenilikler

Telekomünikasyon Kurumu, 2008 çalışma planının taslağını oluşturdu. 3N, Wi-Max, mobil sanal ağ operatörleri gibi konularda yetkilendirme ve e-imza konusunda düzenleme yapmayı planlayan TK, numara taşınabilirliği uygulamasını da bir an önce hayata geçirmeyi planlıyor. Elektronik imza ile ilgili süreçlere ve teknik kriterlere ilişkin daha önce çıkarılan tebliğde değişiklikler yapmayı planlayan TK, mevzuatın ilgili taraflarla koordineli olarak gözden geçirilmesini ve güncellenmesi amaçlıyor.

Sony Ericsson W890iMobilİmza standartları belirlenecek
Gözden geçirme çalışmalarının 'Elektronik İmza Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' ve 'Elektronik İmza ile İlgili Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin Tebliğ'de yer alan Mobil Elektronik İmza ile ilgili olarak Mobilİmza standartlarının tebliğe ilave edilmesini kapsadığı belirtildi. TK, e-devlet ve e-ticaret projelerinin altyapısını oluşturacak olan elektronik imzanın tüm ülke çapında yaygınlaşması ve elektronik imza piyasasının sağlıklı bir şekilde gelişmesi açısından mevzuatın sürekli gözden geçirilmesi ve gelişmelere bağlı olarak güncellenmesine dikkat çekiyor. Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarının (ESHS) denetimlerinin yapılmasını iş planına alan TK, 2008 yılı içerisinde en az bir ESHS'nin denetimini gerçekleştirecek.

Sony Ericsson W890i ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Bilgi güvenliği üzerinde durulacak
Telekomünikasyon Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasını öngören kurum, 2008’de telekomünikasyon hizmeti sunmak, altyapısını kurup işletmek isteyen işletmeci adaylarının standartları uygun "Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi" belgesine sahip olmalarına yönelik adımlar atacak. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemine ilişkin olarak kurumda yapılmış herhangi bir düzenleme bulunmadığının altını çizen TK, bu konuda yapılacak çalışma ile işletmecilerin daha etkin ve güvenli bir bilgi yönetim sistemi kapsamında telekomünikasyon faaliyetlerini yürütmelerini sağlayacak.



Eklenme tarihi: 21.11.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler