Mobil-Star yarışması

Mobil-Star yarışması

Microsoft Türkiye ve Turkcell’in Windows Mobile cihazları üzerinde yazılım geliştirenler için düzenlediği Mobil-Star yarışmasının finalistleri belirlendi. Windows Live servislerinden en az birini kullanarak yazılım geliştiren 264 başvuru arasından seçilen 20 finalist Microsoft merkezinde gerçekleştirilen finalde projelerini jüri üyelerine sundu. Jürinin değerlendirmesi ardından finale kalan ilk üç yarışmacı ödüllerine kavuştu. Finalistler mobil uygulamalarını geliştirmek için Microsoft’tan destek alacak ve mobil uygulamalarını Turkcell Uygulama Pazarı sitesi üzerinden satışa sunabilecekler.

Sony Ericsson C510i
Mobil Dünyam birinci oldu
Mobil-Star Yarışması’nın birincisi Mobil Dünya adlı projesiyle Alp Coker oldu. Mobil Dünyam, Windows Mobile işletim sisteminin zengin fonksiyonlarını kullanarak insanlar hareket halindeyken onları tek bir uygulamada bir araya getirmeyi hedefliyor. Proje sayesinde cep telefonu sahipleri tek bir arayüz üzerinden Facebook, Twitter, Flickr, MSN gibi çeşitli sosyal ağ topluluklarındaki profillerine ve etkinliklerine erişebiliyorlar.

Türkçe İslam ikinci
Mobil-Star Yarışması’nın ikincilik ödülünü Türkçe İsla adlı proje ile Mustafa Yıkar, üçüncülük ödülünü ise HizmetCell adlı proje ile Ömer Faruk Sarıkaya kazandı.

Microsoft Türkiye Mobil-Star Yarışması
Microsoft Türkiye Mobil-Star Yarışması süresince mobil teknolojiler konusunda genel farkındalığı artırmak amacıyla ülke çapında bazı etkinlikler gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Trabzon’da gerçekleştirilen birer günlük etkinliklerle yaklaşık 650 kişiye Windows Mobile ve Windows Live for Mobile hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Yazılım geliştirme eğitimi
Ayrıca yarışmaya başvuran tüm katılımcılara dört hafta süren Windows Mobile üzerinde yazılım geliştirme eğitimi verildi. Tüm yarışmacılar, projelerini ve raporlarını, Windows Live Meeting web konferans yazılımı üzerinde gerçekleştirilen bu eğitimlerden sonra Microsoft Türkiye’ye yolladılar. Katılımcılar yarışma sürecini bu amaçla hazırlanmış olan blog sitesinden de takip edebildiler.



Eklenme tarihi: 28.05.2009
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler