Mobil Cüzdan Turkcell’de

Mobil Cüzdan Turkcell’de

Turkcell Garanti Bankası işbirliği ile gerçekleştirilecek yeni proje ile kredi kartı ile yapılabilen işlemler artık MasterCard PayPass teknolojisine sahip cep telefonları ile yapılabilecek. 6 ay sürmesi planlanan pilot proje boyunca, Garanti Bankası'nın Bonus Trink kredi kartlarıyla yapılabilen tüm işlemler, Turkcell hatlı, MasterCard PayPass teknolojisine sahip cep telefonları aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.Samsung SGH-F490

35 YTL’lik limit verilecek
Mobil Cüzdan’ın en önemli avantajı ödeme süresini yarım saniyenin altına indirmesi. Garanti Bankasının Bonus Trink’te olduğu gibi işlem başına 35 YTL’lik sınır koyulacak. Bu limitin üzerindeki alışverişlerde şifre istenecek. Bu sistemin Türkiye’de ki temsilcisi şimdilik sadece Turkcell. Pilot uygulamanın sonuçları, Mobil Ödeme çalışmasına katkıda bulunarak, bu konudaki standartları belirleyecek.

Yeni telefon ve SIM gerekli
Kullanıcılar özellikler Symbian işletim sistemine sahip modellerde sıkça rastlanılan Mobil Cüzdan menüsünün ne işe yaradığını bu proje ile öğrenebileceklerdi. Fakat Türkiye’de kurulacak ödeme sistemi, yeni kablosuz iletişim teknolojisi NFC kullanılarak gerçekleştirileceğinden dolayı sistemi kullanmak için NFC uyumlu bir cep telefonu ve SIM kartı almak zorundasınız. Yeni üretilecek telefonlar bankacılık işlemlerinin yanında bir çok alanda da kullanılacak.

Mobilize Bilgi
Turkcell, nüfusun 3000 ve üzerinde olduğu yerleşim merkezlerinin %100'ünde servis verebiliyor; yaklaşık 12.000 baz istasyonu ile abonelerine istedikleri zaman tüm Turkcell hizmetlerine kesintisiz erişimlerini sağlıyor.



Eklenme tarihi: 18.01.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler