Microsoft, Windows Phone platformuna desteğini çekti

Microsoft, Windows Phone platformuna desteğini çekti

2010'dan beri birkaç büyük yazılım planı hayata geçiren, hatta milyar dolarlık Nokia alımıyla donanım sektörüne atılan Microsoft, bir türlü mobil endüstride başarı sağlayamadı. Android platformuna odaklanmış üreticilerden yeterli destek bulamayan ve geliştiricileri kendi ekosistemine çekecek değerler üretemeyen firmanın bir mobil macerası daha bugün son buldu.

Geçen sene açıklandığı gibi Windows Phone platformunun son sürümü WP8.1 için resmi destek dün itibarıyla sona erdi. Üç yıllık yazılım, halihazırda mobil Windows cihazlarının çok büyük bölümüne güç veriyor. Yeni Windows 10 sürümünde platformun yalnızca yüzde 20'sine nüfuz edebilen Microsoft, iddiaya göre Kasım 2018'de Windows 10 Mobile sürümünün de fişini çekecek.

Dönemin akıllı telefon lideri Nokia'yı yanına çekerek Windows Phone 7'yi piyasaya süren, daha sonra bu firmayı satın alıp Windows Phone 8 ile yeniden şansını deneyen ve geçen yıl Windows 10 ile tüketicilerin karşısına çıkan Redmond merkezli teknoloji devi bir kez daha hüsrana uğradı. Satya Nadella yönetiminde mobil ekosistem inşa etme hedefinden giderek uzaklaşan Microsoft, muhtemelen endüstrinin bu segmentinde yoluna Surface tabletleri üretme ve mobil servisler geliştirmeyle devam edecek.



Eklenme tarihi: 13.07.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler