Microsoft Band akıllı bileklik ve Microsoft Health resmen tanıtıldı

Microsoft Band akıllı bileklik ve Microsoft Health resmen tanıtıldı

Yüzyıllardır teknik biliminden faydalanarak iş yükünü hafifletecek aletler geliştiren ve geliştirmeyi sürdüren insanoğlu, hareketsizliği beraberinde getiren icatlarının sebep olduğu sağlık sorunlarını da aynı yöntemle çözmeye çalışıyor. Sağlıklı bir yaşam için son teknolojiden faydalanarak giyilebilir elektronikler geliştiren firmalar, son dönemde tüketicilerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Kendi doğurdukları probleme çözüm olmak için bu yıl Apple ve Google, sağlık ekosistemleriyle aradığı desteği fitness uzmanlarına sağlama sözü vermişti. Bu iki devi takip edecek üçüncü isim ise bugün belli oldu. Microsoft, Redmond, Washington'daki merkezinde düzenlediği bir etkinlikte sağlık çözümlerini gün yüzüne çıkardı.

Nabız ölçme, adım sayma, ultraviyole ışın seviyesini tespit etme, hareket algılama ve bütünleşik GPS modülü sayesinde mesafe tespiti yapabilme gibi fonksiyonları mümkün kılan Microsoft Band, şirketin yüksek rütbeli yöneticilerinden Yusuf Mehdi tarafından ilk Microsoft akıllı bilekliği olarak tanıtıldı. 10 sensör, 1,4 inç 310 x 102 piksel TFT LCD dokunmatik ekran, ARM Cortex-M4 işlemci, 64 MB hafıza, Bluetooth 4.0 Low Energy desteği, iki 100 mAh'lik lityum iyon pil ve toz/su sıçramaya karşı dayanıklı bir kasayı beraberinde getiren bileklik, 60 gram ağırlığında tasarlanmış.

Bulut tabanlı Microsoft Health sağlık platformuyla entegre bir şekilde çalışan bilekliği tek şarjda 48 saat kullanmak mümkün. Bugün 199 dolar fiyatla şimdilik sadece ABD'de satışa sunulacak cihazın sınırlı sayıda üretildiği belirtiliyor.

Microsoft Band'dan daha çok dikkat çeken firmanın sağlıklı yaşam düzeneği Microsoft Health, Windows'un yanı sıra Android ve iOS işletim sistemi cihazlara da destek sunuyor. Yani Microsoft Band'ı piyasadaki neredeyse tüm akıllı cihazlarda kullanmak mümkün. Bunun dışında Microsoft Health uygulamasının yüklü olduğu cihaz, Android Wear saatler, Apple M7/M8 yardımcı işlemcili iPhone'ler, Jawbone, Fitbit ekipmanları ve diğer sağlık platformlarından bilgi alabilecek. Kısaca Microsoft Health, mobil sağlık endüstrisindeki neredeyse tüm popüler donanım ve yazılımlardan bilgi toplayarak tek çatı altında birleştirebilecek.

Uygulamayı aşağıdaki App Store, Play Store ve Windows Store bağlantılarından indirebilirsiniz. Yazılım devinin sağlık piyasasına girişini özetleyen tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Windows Phone Market'den indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 30.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler