microSDXC hafıza kartları

microSDXC hafıza kartları

Cep telefonlarında 64 GB harici hafıza dönemi başlıyor. Mobil teknolojideki gelişmeler artık hafıza kartlarının daha hızlı yüklenebilmesini ve daha performanslı olmasını gerektiriyor. microSDXC hafıza kartlarının okuma hızı saniyede 30 MB'dan başlayıp 100 MB'a kadar çıkıyor. Bu hız bize HD video kayıt yapan cihazlardan daha verimli olarak faydalanmayı sağlıyor.

microSDXC hafıza kartları 2 TB'a kadar harici hafıza desteği
microSDXC hafıza kartlarında şuanki en yüksek kapasite 2 TB. Fakat bu kadar yüksek hafızayı destekleyen bir cihaz henüz piyasada yok. Hafıza kartını SD adaptörü ile de kullanabiliyorsunuz. HD kayıt yapan bir cihazın 1 saniyede çektiği görüntü ortamala 1 MB yer kaplıyor. Cihazla çekilen 15 dakikalık bir videonun boyutu yaklaşık 1 GB’a denk geliyor. Hafıza kartınızın okuma ve yazma hızı düşük olursa bu veriyi bilgisayarınıza aktarmak için uzun süre beklemeniz gerekiyor. microSDXC kartlarda bu problem ortadan kaldırılmaya çalışılmış.

64 GB hafıza
Harici hafza kartının bu kadar yüksek kapasiteye sahip olması özellikle tablet cihazlar için de önemli bir gelişme. Üreticiler artık dahili hafızanın yanında en az 64 GB'lık bir harici hafıza desteği sunması durumunda ürettikleri cihazın kapasitesini ciddi oranda artırmış olacaklar.



Eklenme tarihi: 19.09.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler