Meizu'dan 2016 değerlendirmesi ve 2017 planları

Meizu'dan 2016 değerlendirmesi ve 2017 planları

Önceki gün Çin medyasıyla bir araya gelen Meizu CEO'su Bai Yongxiang ve yardımcısı Li Nan, firmanın 2016 yılını değerlendirdi. Pazarda birçok yerli rakibinin fiyat yükselttiğini hatırlatan yöneticiler, gelecek yıl için daha değerli telefonlar geliştirdiklerini ve aynı senaryonun kendileri için de işlediğini belirtti.

2015'te 20 milyon satışla çok büyük bir sıçrama yapan, fakat bunun akabinde büyümeyi kontrol altına almak için 2016'nın daha sakin geçeceğini açıklayan Meizu, tıpkı tahmin ettiği gibi geçtiğimiz yılı %10 artışla 22 milyondan kapattı. Artan rekabete rağmen büyümeyi sürdüren üretici, yeni yılda küreselleşmeye odaklanacak.

Qualcomm ile patent konusunda anlaşmaya varan Meizu CEO'su, bu hamlenin küreselleşme açısından hayata geçirildiğini ve önceki açıklamalarında olduğu gibi hala Snapdragon çipsetlerin gereğinden daha pahalı fiyatlandırıldığını dile getirdi. 2017'de Meizu telefonların büyük bölümünde MediaTek çip kullanılacağını doğrulayan yönetici, Qualcomm için 2017 dördüncü çeyreğinde bir model piyasaya sürebileceklerini de ekledi.

Snapdragon çipsetli telefon, geçen sene testleri yapılmasına karşın piyasaya sürülmeyen kavisli ekrana sahip bir Meizu tasarımını kullanabilir. CEO ayrıca bu telefonun çift sensörlü arka kameraya da sahip olabileceğini belirtiyor. Planlar kesin olmasa da sene sonunda ilk kavisli Meizu telefonuyla tanışmamız muhtemel görünüyor.



Eklenme tarihi: 11.01.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler