Meizu Pro 6s'de MediaTek çipset kullanılacak

Meizu Pro 6s'de MediaTek çipset kullanılacak

Akıllı telefon üreticilerinin yıl sonu satışlarını artırmak için pazarladığı "s" modellerine yakında bir yenisi daha eklenecek. Meizu, bir yöneticisinin Sina Weibo üzerinden paylaştığı mesajlar vasıtasıyla Pro 6s olarak bilinen cihazını resmen doğruladı ve bazı donanımsal detaylarını resmen açıkladı.

Qualcomm'un Snapdragon 8xx serisi çipsetlerine para harcamayı gereksiz bulan Çinli üretici, Meizu Pro 6s telefonunda yine bir MediaTek yongasına yer verecek. Ayrıca cihazın dış aksamı da büyük ölçüde Pro 6'dan farksız olacak. Firmanın böyle bir telefon geliştirme sebebini ise satış beklentilerini yakalamak olarak özetleyebiliriz.

Meizu'ya göre Pro 6, satış performansıyla aynı fiyat seviyesindeki Snapdragon 8xx çipsete sahip Çinli telefonların neredeyse tamamını geride bırakmış. Üreticinin Qualcomm'a yönelik karşıtlığının ikili arasında yaşanan yasal süreçten ileri geldiği tahmin ediliyor. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, Meizu'nun yakın zamanda Snapdragon çipli yeni bir telefon geliştirmeyeceği anlaşılıyor.



Eklenme tarihi: 24.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler