Exynos 5430 çipsetli Meizu MX4 Pro resmen tanıtıldı

Exynos 5430 çipsetli Meizu MX4 Pro resmen tanıtıldı

Haftalardır Uzak Doğu medyasının dilinden düşmeyen Meizu'ya ait ikinci MX4 modeli, bugün Pekin'de düzenlenen bir etkinlikte basına tanıtıldı. iPhone 6 Plus kopyası olarak nitelendirilen cihaz, en köklü Apple kloncusu tarafından geliştirilmiş olması sayesinde birçok yönden rakibine üstünlük kurmayı da başarıyor.

5,5 inç büyüklüğünde 2560 x 1536 piksellik son teknoloji bir Japan Display üretimi LCD panelin yerleştirildiği Meizu MX4 Pro, Samsung'un 20 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirdiği ilk yongasından, yani Exynos 5430'dan gücünü alıyor. 2,0 GHz Cortex-A15 ve 1,5 GHz Cortex-A7 olmak üzere toplam sekiz çekirdekli yapıya ulaşan telefon-tablet melezi, 3 GB LPDDR3 RAM, 16/32/64 GB artırılamayan hafıza, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC ve BeiDou da dahil olmak üzere güncel tüm uydulara destek sunan bir GPS modülünü bünyesinde barındırıyor.

20,7 MP çözünürlüklü Sony IMX220 kamera sensörünü arkaya, 5 megapiksellik OmniVision kamerayı da ön kısma yerleştiren Asya'nın yeni küresel markası, bununla da yetinmeyip MX4 Pro'yu stüdyo kalitesinde ses sağlayan donanım ve ses yükselticilerle tam bir çoklumedya aygıtına çevirmiş. Bu zengin donanım paketini 3.350 mAh kapasiteli bir pille çalıştıracak olan iPhone 6 Plus klonunda safir cam kaplı parmak izi okuyucu da ihmal edilmemiş. 0,5 saniyede parmak izi algılayabilen mTouch biyometrik sensörü, ultra yüksek çözünürlüklü parmak izi algılama mekanizmasıyla muhtemelen TouchID'den daha başarılı bir performans ortaya koyacak.

410 dolardan başlayan fiyatlarla 6 Aralık'ta Çin'deki satışına başlanacağı bildirilen Meizu MX4 Pro, tıpkı MX4 gibi internet üzerinden ABD ve bazı Avrupa ülkelerine de ithal edilebilecek. Çevrimiçi alışveriş siteleriyle anlaşmaya varan Meizu, resmi satış faaliyetlerine başlamadığı ülkelere internet perakendeciliği yöntemiyle ürün satmayı sürdürecek. Siyah, beyaz ve altın renkli alüminyum kasa seçenekleri mevcut olacak telefonun Türkiye'ye gelme ihtimali düşük.

Meizu MX4 Pro sayfamızdan cihaz ile lgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 19.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

yusuf elbir - 22.11.2014 12:10:00
bence bizim en güzel yorum yapmamiza gerek yok siz en guzelininde iyisini hak ediyorsunuz sitenizi de çok seviyorum
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler