On çekirdekli MediaTek MT6797'den ilk test sonucu

On çekirdekli MediaTek MT6797'den ilk test sonucu

Teknoloji dünyasını hayrete düşüren on çekirdekli yeni MediaTek çipsetine ait yeni detaylar ortaya çıktı. Üç işlem kümeli bir tasarım benimsediği açıklanan yonganın ilk test sonucu da ortaya çıktı.

Tayvanlı teknoloji şirketi, ARM'nin performans ve enerji tasarrufu odaklı işlemcileri aynı yongada bir araya getirmeye yarayan big.LITTLE işlem teknolojisini kendine göre uyarlamış. huge.Medium.TINY olarak isimlendirdiği kendi tekniğinde, yüksek performans ve düşük güç tüketimi amacıyla ölçeklendirilmiş iki kümenin ortasına üçüncü olarak performans/güç tüketimi dengeli bir küme ekleniyor.

On çekirdekli mimarisini yeni tekniğiyle inşa etmeyi başaran fabrikasız yarı iletken üreticisi, performans için 2,5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli ARM Cortex-A72, dengeli ortanca kümede 2,0 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 ve enerji tasarrufu odaklı küçük kümede ise 1,4 GHz frekans hızındaki yine dört çekirdekli Cortex-A53'e yer vermiş. Toplamda on çekirdeğe ulaşan ve hepsini aynı anda çalıştırabilen MediaTek MT6797, TSMC'nin 20 nm üretim süreci teknolojisiyle yıl sonunda seri üretime girecek.

4G LTE desteği bulunacak olan Helio X20 serisinin tepe modeli, bu on çekirdekli işlem kuvvetleriyle AnTuTu test aracında 70.366 puana ulaşabiliyor. Henüz stabil bir ürünle piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen ulaşılan performans değerleri sevindirici. Üstelik yeni Helio'nun bunu daha az enerji tüketerek yapması 2016'daki üst düzey çözümlerin kullanım ömrü konusunda daha başarılı olacağına bir işaret sayılabilir.



Eklenme tarihi: 22.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler