Android Wear saatler için MediaTek MT2601 çipset duyuruldu

Android Wear saatler için MediaTek MT2601 çipset duyuruldu

Google, Android Wear adını verdiği giyilebilir elektronik platformunu geçen yıl piyasaya sürmüştü. LG, Samsung, Sony ve ASUS tarafından üretilen birinci nesil Android saatler, Qualcomm'un Snapdragon 400 yongasıyla donatılmıştı. Dört çekirdekli Cortex-A7 işlemcinin mevcut olduğu bu çip, akıllı saatlere yalnızca tek çekirdeği aktif olacak şekilde optimize edilmişti. Ancak ikinci nesil saatler bunu bir adım öteye taşıyacak gibi görünüyor.

2015'te daha uzun pil ömrü ve daha fazla fonksiyona sahip bir mobil cihazdan bağımsız akıllı saatler göreceğiz. MediaTek, son basın açıklamasıyla yenilikler listesine performansı da ekleyebileceğimizi gösterdi. 1,2 GHz hızında çft çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemci ve ARM Mali-400 GPU'lu MT2601, Android Wear platformundan gücünü alan akıllı saatler için tasarlandı. MT6630 kablosuz teknoloji çipi ve diğer donanımlarıyla 480 milimetrekarelik bir devre kartı ortaya çıkaran yarı iletken yonga, aynı zamanda çok daha düşük güç tüketimi rakamları elde ediyor.

Halihazırda seri üretimi gerçekleştirilmekte olan MediaTek MT2601, Android Wear ekipmanları geliştiren markaların kullanımına hazır durumda. Bu ve benzeri MediaTek çiplerinin pyiasaya sürülmesiyle Çinli üreticilerden rekabetçi akıllı saatler, bileklikler ve diğer giyilebilir elektronikler gelecek gibi görünüyor. Henüz satış rakamları küresel anlamda geniş hacimli bir pazar oluşturacak kıvama ulaşmamış olan akıllı saatlerin Uzak Doğulu isimler sektöre dahil olmadığı sürece istenilen seviyeye çıkabilmesi de zor görünüyor.



Eklenme tarihi: 10.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler