MediaTek, on çekirdekli Helio X20 çipini müşterilerine tanıttı

MediaTek, on çekirdekli Helio X20 çipini müşterilerine tanıttı

64-bit işlemcilerle sekiz çekirdekli bir çipset oluşturan ilk isim olan MediaTek, Helio X10 adını verdiği bu ürünüyle 2015'e damgasını vurdu bile. HTC'nin One M9 Plus ürünü ve mobil sektöre yeni giriş yapan medya şirketi LeTV'nin One modelinde kendine yer bulan çip, MediaTek'in Qualcomm ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştığını kanıtlar nitelikte.

Görünen o ki, Tayvanlı fabrikasız yarı iletken üreticisinin yenilikçi ürünleri Helio X10 ile sınırlı olmayacak. Dün özel bir tanıtım etkinliği organize ettiği öğrenilen MediaTek, iş ortaklarına on çekirdekli sonraki çözümünü tanıttı bile. Helio X20 adı verilen yeni çipsetin ilk olarak tanıtımda yer alan Xiaomi, Vivo gibi isimler tarafından kullanılması bekleniyor.

AnTuTu performans test aracında 70 bin puan sınırını aştığı belirtilen Helio X20, 14 nm'lik Exynos 7420 ile bu düzeyde performans gösteren Galaxy S6'nın işlem gücünü daha uygun ürünlere taşımış olacak. 20 nanometre üretileceği ve 4G LTE desteğine sahip olacağı bilinen yarı iletken yonganın 2015 sonuna doğru seri üretime gireceği ifade ediliyor.



Eklenme tarihi: 17.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler