Mahkeme Samsung’a evet dedi

Mahkeme Samsung’a evet dedi

Patent savaşları sık sık karşımıza çıkarken, firmaların bu konulardaki çalışmaları da hızını kesmeden devam ediyor. Günden güne daha fazla tartışmaya yol açan davalarla ilgili farklı gelişmeler de olmuyor değil.

HTC ile Apple arasında süren davalar, bu iki firmanın birbirleriyle imzaladıkları anlaşmalar sayesinde tatlıya bağlandı, fakat anlaşma ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Patent davalarının diğer bir müdavimi Samsung ise bilgi verilmesi konusunda yaşadığı rahatsızlığı gerekçeleriyle birlikte mahkemeye bildirdi. Mahkeme bu gerekçeleri dinleyerek verdiği kararda Samsung’u haklı bularak anlaşma hakkında sadece Samsung’a bilgilendirme yapılmasını istedi.

özellikle bu anlaşmayı öğrenmek istemesinin nedeni patent konusunda elinde çok fazla koz bulunmayan HTC’nin, Apple’a ait hangi patentleri kullanma izni aldığı. Bu konunun Samsung için önemiyse kendisinin kullandığı, fakat Apple ait olan patentler. Çünkü davalarda Apple anlaşma zemini yerine Samsung’un patentleri kullandığını iddia ettiği ürünlerin satışını yasaklatma yolunu seçmişti. Samsung, HTC ile olan anlaşmayı mahkemeye sunarak Apple’ın art niyetli bir hareket yolu seçtiğini göstermek istiyor. Samsung bu konu ile ilgilenirken diğer taraftan son açtığı davaya yeni Apple ürünlerini de ekletmek istiyor.

Bizim gibi birçok teknoloji meraklısı bu davaların sonucunu gerçekten merak ediyor. Apple ile HTC’nin anlaşması davalarda bir çözüm olacağı düşünülse de Samsung’un bu işi başka bir boyutu taşıdığı ve hamlesinin çok akıllıca olduğu uzmanlar tarafından özellikle belirtiliyor. Bizim merak ettiğimiz konu ise Samsung ile Apple arasında süren bu savaşın kullanıcıları nasıl etkileyeceği. Şimdilik çok fazla hissedilmediği bir gerçek fakat ilerde nasıl bir durumla karşı karşıya kalırız tam bir merak konusu.



Eklenme tarihi: 22.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler