Lider ABD'de iOS Avrupa'da Android

Lider ABD'de iOS Avrupa'da Android

2012’nin son günlerine yaklaştığımız son günlerde yavaş yavaş teknoloji sektörünün verileri de ortaya çıkmaya başladı. Rekabettin üste seviye olduğu pazarda firmalar bir taraftan yeni teknolojiler geliştirirken diğer tarafta birbirleri ile olan yarışı da artık kullanıcılar için apayrı bir önem taşımakta.

Özellikle mobil teknolojilerde bu rekabet çok üst seviyelerde devam ederken bu pazarla ilgili son verilerse Kantar Worldpanel ComTech tarafından yayınlandı. Yapılan araştırmaya göre 25 Kasım 2012 tarihi itibarıyla akıllı telefon pazarında ABD’de yüzde 53.3’lük bir payla bu pastanın en büyük dilimini Apple alıyor. Yüzde 17,5’lik bir yükselişle yüzde 50 seviyesini aşan Apple’ı yüzde 41.9 ile Android izliyor.


ABD için veriler bu şekildeyken Avrupa için durum biraz daha farklı seyrediyor . Geçen sene aynı döneme göre yüzde 10 oranında bir artışla Android lider olurken iOS yüzde 3’lük bir artış sağlıyor ve ikinci sırayı alıyor.

Diğer işletim sistemlerinin pazarda kendine fazla yer bulamadığı bariz bir şekilde tabloya yansıyor. 2013 ise rekabet için 2012’den çok daha çetin geçecek. RIM’in yeni işletim sistemiyle beraber piyasaya çıkacak olan BlackBerry akıllı telefonları, Microsoft’un henüz bu oranlara çok fazla etki etmeyen Windows akıllı telefonları ile beraber sonuçlar nasıl değişecek hep beraber göreceğiz.



Eklenme tarihi: 23.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler