LG ve Huawei tarafından üretilecek yeni Nexus telefonlarından detaylar

LG ve Huawei tarafından üretilecek yeni Nexus telefonlarından detaylar

LG'nin OEM'lik yaptığı iki yıllık dönemde altın dönemini yaşayan Nexus serisi, bu sene ilk kez mobil sektörde çift telefonla temsil edilecek. Daha önce Uzak Doğulu kaynaklar tarafından da dile getirilen bu iddia, son olarak tutarlı haberleriyle güvenimizi kazanmış olan AndroidPolice sitesi tarafından dile getirildi. Nexus cihazlarına has balık isimlerinden oluşan kod adları ilk kez gün yüzüne çıkarılan telefonlar, ayrıca Google'nin AOSP forumu aracılığıyla resmen doğrulandı.

LG G4 modelini referans alan Bullhead kod adlı model, 5,2 inç ekran, altı çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 çipset ve 2700 mAh pili bünyesinde barındıracak. Daha önce Nexus 5'te Hammerhead kod adını kullanan Google, resmen doğruladığı Bullhead ismiyle yeni cihazın yine bir LG amiral gemisini temel alacağını onaylamış oldu.

Ascend Mate serisi telefon-tablet melezi cihazları sayesinde 5,5 inç ve üstü segmentinin en büyük ismi haline gelen Huawei ise Angler adındaki daha büyük bir Nexus çözümünün üretiminden sorumlu olacak. 5,7 inç Quad HD ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 yonga ve 3500 mAh pilin mevcut olduğu Angler, Nexus ailesinin Motorola'ya ait geçen seneki Nexus'tan sonraki en büyük cihazı olacak.

LG'yi Nexus 5'in, Huawei'yi ise Nexus 6'nın halefini üretmek üzere görevlendiren Google, her yeni mobil donanım duyurusunda olduğu gibi sonbaharda bir tanıtım gerçekleştirip yeni nesil ürünlerini tatil sezonuna denk getirecek. Her iki cihazın da piyasa şartlarının altında fiyatlandırılması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 26.05.2015
Kaynak: AndroidPolice

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler