LG G5'in teknik özelliklerine dair detaylar ortaya çıkıyor

LG G5'in teknik özelliklerine dair detaylar ortaya çıkıyor

Mobil cihaz serüvenini Samsung'un gölgesinde sürdüren LG, daha çok özgün donanım tasarımlarıyla farkını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Son yıllarda arka kısma konumlandırdığı fiziksel düğmeleriyle kendi dizayn anlayışını oluşturan şirketin 2016'da iki önemli özellik üzerine yoğunlaşacağı iddia ediliyor.

VentureBeat tarafından ortaya atılan iddiaya göre, bu sene V10 ile tüketicinin beğenisine sunulan ikincil ekran ve çift kameralı görüntü sistemi LG G5 başta olmak üzere Koreli teknoloji devinin ürün gamındaki birden fazla ürüne entegre edilecek. 5,3 inç büyüklüğünde Quad HD bir ana ekranla donatılacak olan G5'in ikincil ekranında 160 x 1040 piksellik bir panel kullanılacak. V10'daki gibi bu ekrana kullanıcılar tarafından kısayollar atanabilecek.

V10'daki çift ön kamera uygulamasında başarılı olan LG, amiral gemisinde 16 MP'lik ana sensörün yanında 135 dereceye kadar geniş açılı bir çekim kabiliyeti sağlayan ikinci sensöre yer verecek. Çift arka kameraya çift LED flaş, lazer odaklanma sensörü ve RGB sensör eşlik edecek. Ön kameranınsa G4'teki gibi 8 megapiksel çözünürlüklü olacağı iddia ediliyor.

2016 ilk çeyreğinde satışa çıkması beklenen LG G5, "Magic Slot" adında özel bir aksesuar konnektörünü de bünyesinde barındıracak. Bu port üzerinden VR, kamera ve ses ekipmanlarına destek sunulacağından bahsediliyor. Pilinin 2800 mAh seviyesine düşürüleceği ileri sürülen beşinci nesil LG G telefonu yine artırılabilir hafızayla tüketicilerin karşısına çıkacak.



Eklenme tarihi: 31.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler