LG G2 resmen tanıtıldı: 5.2 inç ekran, 2.26 GHz dört çekirdekli işlemci, 3.000 mAh pil

LG G2 resmen tanıtıldı: 5.2 inç ekran, 2.26 GHz dört çekirdekli işlemci, 3.000 mAh pil


Tanıtım gününde dahi sızıntı haberleri gelmeye devam eden LG'nin yeni amiral gemi akıllı telefonu G2 resmiyet kazandı. ABD'nin New York şehrinde düzenlenen sade bir etkinlikte sergilenen Android işletim sistemli cihaz, fiziksel düğmelerin arka kapağa yerleştirildiği farklı bir tasarım anlayışını beraberinde getiriyor. Tek elle kullanım sınırındaki 5.2 inç büyüklüğünde LG Display tarafından üretilen bir IPS LCD ekranla donatılan G2'ye birçok yeni teknoloji eşlik edecek.

Ekran: İki dokunmatik sensörü bünyesinde barındıran G2'nin ekranı, bu sayede 2.65 milimetreye kadar daraltılan bir çerçeveyle aygıta entegre edilmiş. 1920 x 1080 piksel çözünürlük, 423 ppi piksel yoğunluğu, 6.2 milyon altpiksele sahip görüntüleme birimi, yapısında ihtiva ettiği GRAM (grafik RAM) ünitesi ile %26'ya kadar daha az güç tüketecek.

Çipset: LG ile ortaklığına devam edeceğini açıklayan Qualcomm, en yüksek performanslı Snapdragon 800 serisi MSM8974 yongasını ilk kez G2 ile uluslararası pazara sunacak. 2.26 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemci, Adreno 330 grafik birimi, 2 GB sistem belleği ve donanımsal hızlı şarj desteğine sahip akıllı telefonun daha önce yayımlanan test sonuçlarında mobil pazarın tepesine yerleştiğine şahit olmuştuk. Bu performansın günlük kullanımda da etkisini göstereceğinden şüphe edilmiyor.

Kamera: 13 MP'lik bir CMOS kamera sensörüyle donatılan LG G2, optik görüntü sabitleyicili bu kamera sayesinde dünyanın ilk 13 MP'lik OIS destekli telefonu ünvanını elde etmiş oldu. Arkadan aydınlatmalı sensör ile düşük ışıkta yüksek performans gösterecek cihazın ön yüzünde ise; 2.1 MP'lik Full HD 1080p çekim yapabilen görüntülü görüşme kamerası yer alıyor.

Yazılım: G2, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi ve ekran üzerinde dokunmatik dolaşım çubuğuna sahip LG Optimus kullanıcı arayüzüyle yüklü gelecek. Ekrana iki kez vurarak ekran kilidini kaldırma, saydam ekran altı dokunmatik dolaşım çubuğu gibi fonksiyonları bulunan yazılıma LG'nin ilave ettiği bazı önemli özellikleri aşağıda bulabilirsiniz.

  • Answer Me - Telefon çaldığında kulağınıza götürün ve görüşmeniz ekrana dokunmadan başlasın.
  • Text Link - Bu işlev, bir mesaj veya e-postadaki kelimelerin kolayca not alınabilmesi, haritada, arama motorunda aratılabilmesini sağlayacak.
  • QuickRemote - Yalnızca birçok kablosuz teknolojiyle donatılan ev eğlence sistemlerinin değil; sıradan kumandaların da işlevini üstlenerek her alete özel kumanda düzeni oluşturarak G2 üzerinden kablosuz yönlendirme işlemleri gerçekleştirilebilecek.
  • Slide Aside - Üç parmakla yana doğru sürükleme hareketi yaparak açık uygulamalar arasında kolayca geçiş yapabilir, G2'nin güçlü donanımından çoklu görev hususunda en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
  • Misafir Modu - Cihaz sahibi, bu kullanıcı profiline tek el hareketiyle geçiş yaparak özel verileri ve uygulamalarını diğer kullanıcılardan gizleyebilir.

Önümüzdeki iki ay içerisinde dünya genelinde 130 operatörle piyasaya sunulacak LG G2'nin en geç Ekim ayında Türkiye'ye giriş yapması bekleniyor. Galaxy S4, HTC One gibi selefleriyle aynı fiyat seviyesinden satışa çıkacak akıllı telefonun önümüzdeki günlerde QuickWindow kılıfı da erişilebilir hale gelecek. 4G LTE/LTE Advanced iletişim teknolojileriyle hizmet veren operatörlere öncelik verecek olan Güney Koreli üretici'nin yeni telefonuyla ilgili gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.
LG G2
LG G2 özellikleri:

  • 138.5 x 70.9 x 8.9 mm, 143 gram ağırlık
  • 5.2 inç büyüklüğünde Full HD IPS LCD ekran
  • 2.26 GHz dört çekirdekli Krait 400 işlemci, Adreno 330 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 çipset
  • 2 GB sistem belleği, 16/32 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD kart desteği
  • 13 MP OIS (optik görüntü sabitleme) destekli kamera, 2.1 MP görüntülü görüşme kamerası
  • FM Radyo, Bluetooth 4.0 + Low Energy, 3G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, a-GPS, NFC, DLNA,
  • Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi, LG kullanıcı arayüzü
  • 3.000 mAh pil

LG G2 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Yazar:Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 7.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler