LG, 16 kameralı bir telefon tasarımı için patent başvurusu yaptı

LG, 16 kameralı bir telefon tasarımı için patent başvurusu yaptı

Hem kendi ülkesi Güney Kore'de hem de küresel pazarda Çinlilerin baskısı altında akıllı telefon piyasasındaki varlığını yitirme tehlikesi yaşayan LG, özgün çözümler ortaya çıkararak müşteri portföyünü genişletmeye çalışıyor. Bu amaçla yeni bir telefon tasarımı için patent başvurusunda bulunan şirket, yeni nesil akıllı telefonlarda kullanılması muhtemelen yeni bir tür kamera donanımını gün yüzüne çıkardı.

Her biri farklı açıda çekim yapacak şekilde cihaza yerleştirilmiş 16 sensörden oluşan kamera, farklı açılı sensörlerden gelen görüntüler doğrultusunda en uygun fotoğrafı oluşturmayı amaç ediniyor. Örneğin; fotoğraf karesindeki kişiler veyahut objelerin en iyi göründüğü açı tespit ediliyor ve ortaya mümkün olan en iyi çekim kalitesine sahip bir fotoğraf çıkarılıyor.

Yeni nesil kamera donanımı, henüz prototip aşamasında olduğundan çekim performansını bugünün birkaç sensörlü çözümlerine kıyasla hangi seviyede iyileştirebileceğini konuşmak için oldukça erken. Fakat gelecekte akıllı telefonların çok daha fazla sayıda kamera sensörüyle donatılacağı iddialarına inanmak giderek daha kolay hale geliyor.



Eklenme tarihi: 26.11.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler