Lenovo, internet satışlarına odaklanan ZUK markasını rafa kaldırıyor

Lenovo, internet satışlarına odaklanan ZUK markasını rafa kaldırıyor

Lenovo, Çin akıllı telefon pazarının üreticilere ikinci bir marka oluşturma ihtiyacı hissettirdiği bir dönemde ZUK Mobile adıyla yeni bir ekip kurmuştu. İnternet satışlarına odaklanacak ZUK markasının ilk telefonu 2015'te üst düzey özellikler ve uygun fiyatla piyasaya sürülmüştü. Sanal alemde beklediği satış akışını oluşturamayan markanın macerası muhtemel son bulmak üzere.

Çin medyası, martta üst düzey yöneticilerinin Lenovo'ya geri dönmesi sonrası ZUK'un artık oyun dışı olduğunu yazdı. Huawei'nin Honor, ZTE'nin nubia ve Meizu'nun Meilan markalarıyla rekabet etme amacıyla oluşturulan marka, Xiaomi ve LeEco'nun internet satışlarındaki çıkışını sürdürmesiyle kendine yayılma alanı bulamadı. Fiyat/performans standartlarında piyasadaki en iyi cihazları üreten ZUK, az da olsa elde ettiği tecrübeyle artık Lenovo Moto ekibine hizmet edecek.

Z1, Z2, Z2 Pro ve son olarak geçtiğimiz yıl sonu piyasaya sürülen Edge modeliyle akıllı telefon macerası son bulan ZUK, kullanıcı arayüzüyle Motorola modellerinde yaşamayı sürdürecek. Ekibin yakında tanıtımı gerçekleştirilecek yeni Motorola cihazlarının Çin'deki yazılımını özelleştirmekle sorumlu olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 26.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler